ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 02:14:45 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament renova la col·laboració amb la Fundació Agbar per treballar a favor de les persones refugiades
El conveni està emmarcat en el compromís de la ciutat amb els drets humans

03/16/2021

L'Ajuntament i la Fundació Agbar col·laboraran novament per acollir i acompanyar persones refugiades a Sant Boi. La ciutat rebrà una ajuda econòmica que afavorirà la plena inclusió i l'autonomia de les persones refugiades o sol·licitants d'asil i el treball de sensibilització envers aquest àmbit. .

VÍDEO

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director general d'Aigües de Barcelona, Rubén Ruíz, han signat el dimarts, 16 de març, el conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar aquest projecte. També ha assistit a l'acte la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez.

Lluïsa Moret ha valorat de manera molt positiva “la llarga trajectòria d'aquesta col·laboració”, i ha afegit que “aquestes complicitats i aliances entre els àmbits públic i privat són estratègiques per donar resposta a les problemàtiques socials derivades de la pandèmia així com per avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Rubén Ruiz ha destacat que “aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de reforçar el compromís amb l'acció social orientada als col·lectius en situació de vulnerabilitat , en aquest cas les persones refugiades. En el marc de la col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Boi, volem seguir sent un partner social que doni resposta a les necessitats de la ciutadania".

La iniciativa permetrà complementar a Sant Boi el sistema estatal d'acollida de persones refugiades, apostant per la seva plena inclusió i autonomia. L'ajut consolida un projecte d'atenció integral i especialitzat a oferir recursos i habitatges de transició, complementaris als estatals, gestionats per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

El conveni consisteix en un ajud de 33.500 euros per a la realització del projecte "Enfortiment del sistema d'acollida a persones refugiades a Sant Boi de Llobregat. Sant Boi, ciutat refugi 2021", que forma part del Pla municipal d'acollida a persones refugiades.

Mitjançant aquesta proposta, l'Ajuntament de Sant Boi respon a escala municipal al compromís amb la defensa dels drets de les persones refugiades i sol·licitants d'asil al món i reforça la lluita pel respecte dels drets humans.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades