ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 02:05:51 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Setze clubs esportius de Sant Boi diposaran d'un protocol intern contra l'assetjament sexual
Els convenis de col·laboració de l'Ajuntament amb les entitats esportives inclouen una clàsula per combatre les violències masclistes

03/26/2021

Setze clubs esportius de Sant Boi elaboren un protocol contra l'assetjament sexual i per raó de sexe. Durant el mes de març han participat en una acció formativa i de sensibilització, organitzada per l'Ajuntament, sobre les violències sexuals que afecten el món de l'esport. La formació rebuda els ha ajudat a iniciar la redacció del protocol, que les entitats donaran a conèixer i aplicaran internament durant el segon trimestre d'enguany.

L'any 2020, l'Ajuntament de Sant Boi va incloure als convenis de col·laboració amb les entitats esportives una clàusula destinada a prevenir, detectar i abordar les violències sexuals en l'àmbit de l'esport. Mitjançant aquesta clàusula, cada club es comprometia a elaborar i aplicar un protocol intern "per assolir un entorn esportiu més segur i saludable" i "lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques".

Durant el mes de març, personal dels equips tècnics i directius de setze entitats de Sant Boi, pertanyents a dotze disciplines esportives, han participat en un curs sobre aquesta temàtica.

La primera part del curs tenia una intenció sensibilitzadora. A la segona part s'han proporcionat eines per elaborar els protocols interns. Ara les entitats ja han iniciat l'elaboració d'aquests documents i, un cop finalitzats, el pas següent serà donar a conèixer els protocols i aplicar-los al seu entorn. Cada club comptarà amb una persona delegada de protecció que actuarà com a referent per a l'aplicació del protocol.

El passat mes de novembre, en el marc de les activitats del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25-N), l'Ajuntament de Sant Boi va difondre un vídeo de conscienciació contra les violències sexuals que diverses entitats de la ciutat van compartir per donar visibilitat a aquesta problemàtica.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades