ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:00:26 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi i El Prat s'alien en una campanya conjunta per promoure la carxofa i l'agricultura de proximitat
La campanya 'El Prat i Sant Boi, capitals mundials de la carxofa' s'emmarca en la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

03/10/2021

Sant Boi i El Prat de Llobregat s'han aliat per primera vegada en una campanya conjunta per promoure la producció i el consum de l'emblemàtica hortalissa del Parc Agrari del Baix Llobregat. El lema és 'Sant Boi i El Prat, capitals mundials de la carxofa'.

La campanya s'ha presentat aquest dimecres, 10 de març, a la masia de Can Comas, al Parc Agrari, amb la presència de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler , i la presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau .

L'acte també ha comptat amb la presència de representants de les cooperatives agrícoles del Prat i de Sant Boi, de la restauració local i el teixit comercial i comunitari de totes dues ciutats.

Vídeo de la presentació

Durant la presentació, l'alcaldessa de Sant Boi ha indicat que "aquest acte simbolitza les aliances entre les institucions, les cooperatives agràries i els  sectors de la restauració i el comerç per crear un ecosistema metropolità amb la carxofa i el parc agrari com a centre , en una clara aposta per l'alimentació saludable i el desenvolupament sostenible".

Les ciutats de Sant Boi i El Prat desenvolupen aquesta campanya en el marc de la Capitalitat mundial de l'alimentació sostenible de Barcelona 2021. Aquest esdeveniment té per objectiu promoure models d'alimentaciósostenible, justa i sana a partir d'un cicle d'activitats que s'estenen també a diversos municipis metropolitans.

És en el marc d'aquest esdeveniment que el Prat i Sant Boi es reivindiquen com a capitals mundials de la carxofa , tenint en compte que als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat dels dos termes municipals hi ha 248 hectàrees de conreu de carxofa segons les darreres dades disponibles del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya (2019).

Les dues ciutats han decidit sumar esforços per posar en valor la carxofa i, en general, l'agricultura de proximitat, després que el context de pandèmia sanitària hagi evidenciat la necessitat de promoure models de ciutat més sostenibles i garantir l'abastiment de productes de proximitat. També reivindiquen la promoció i protecció del Parc Agrari del Baix Llobregat com a gran infraestructura verda i principal espai de producció agrícola de l'àrea metropolitana.

L'agenda d'activitats de la campanya #MengemCarxofa

Sant Boi i El Prat organitzen diverses activitats 'online' i presencials per a la promoció i difusió conjunta del producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat, de l'agricultura de proximitat i de l'alimentació sostenible. Dues de les activitats conjuntes volen promoure la compra de carxofa i l'elaboració de receptes amb el producte estrella del Parc Agrari per part de la ciutadania d'ambdues localitats.

Comprar carxofa del Parc Agrari pot tenir premi!

En comprar carxofes o altres productes del Parc Agrari, es podrà aconseguir una bossa de tela de la campanya. Cada setmana, els pagesos i les pageses distribuiran bosses de tela als mercats de pagès i als mercats municipals del Prat, Sant Boi i Barcelona, com també a les botigues de proximitat.

Concurs d'Instagram #MengemCarxofa

Una altra proposta és cuinar la carxofa del Parc Agrari amb una recepta original, divertida o especialment apetitosa, fer-li una foto al resultat i compartir-la a Instagram amb el hashtag #MengemCarxofa. A les pàgines webs de Sant Boi i El Prat es trobaran receptes i consells per preparar-les. Un jurat format per representants de l'agricultura i la restauració de proximitat del Prat i de Sant Boi triarà les imatges més apetitoses, que seran premiades amb paneres de productes del Parc Agrari.

A Sant Boi, el Mes de la Carxofa

Al llarg de tot el mes de març, a Sant Boi se celebra en el marc d'aquesta campanya el tradicional Mes de la Carxofa. Es tracta d'un ampli programa d'activitats, propostes i promocions per donar a conèixer aquest producte símbol de la identitat local i motiu d'orgull col·lectiu. L'Ajuntament organitza el programa d'activitats conjuntament amb la Cooperativa Agrària Santboiana i l'associació de restauració Sant Boi Degusta i en col·laboració amb Sant Boi Comerç i Sant Boi Empresarial.

Mes de la Carxofa: activitats

Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021

Barcelona és enguany la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, un esdeveniment que s'estendrà arreu de l'àrea metropolitana i que preveu desenvolupar més de 90 projectes i polítiques de foment de l'alimentació sostenible fins al mes de desembre. Està organitzat a partir dela col·laboració del'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i el PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona).

Entre les cites més rellevants, cal destacar que Barcelona acollirà el VII Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, el primer tractat internacional de ciutats en matèria d'alimentació, que remarca el paper estratègic dels municipis en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles. L'objectiu és situar la metròpoli de Barcelona com a referència en aquest àmbit i construir una estratègia de polítiques alimentàries amb horitzó 2030.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades