ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:42:47 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi i TECH Friendly organitzen una jornada sobre el paper de les ciutats metropolitanes en l'Agenda Urbana
Una vintena d'ajuntaments i organismes debatran sobre els fons europeus, la mobilitat sostenible, la regeneració urbana i la digitalització de les ciutats

03/18/2021

Sant Boi acollirà el pròxim dimecres 24 de març la jornada 'El paper de les ciutats metropolitanes en el context de l'Agenda Urbana'. Una vintena d'ajuntaments i administracions públiques de Catalunya i Espanya debatran i reflexionaran sobre la rellevància de l'Agenda Urbana a l'hora de dissenyar les polítiques de les administracions locals i regionals.

Sant Boi i altres ciutats mitjanes d'entorns metropolitans compten amb una estratègia pròpia que les singularitza i participen alhora d'una realitat metropolitana que les uneix i les identifica més enllà dels seus propis límits territorials. A la jornada participaran ciutats de diferents àmbits metropolitans per a les quals l'Agenda Urbana pot ser una oportunitat per reafirmar la seva estratègia i impulsar els seus projectes de futur gràcies als fons Next Generation de la Unió Europea.

A més, la presència de diferentes nivells de l'administració en els espais de reflexió de la jornada permetrà evidenciar el caràcter integral de les agendes urbanes i la necessitat d'establir aliances entre territoris i institucions per fer front als reptes comuns compartits pels entorns metropolitans.

Programa i participants

La trobada, organitzada conjuntament per l' Ajuntament de Sant Boi i TECH friendly , serà de format híbrid, tot combinant intervencions presencials (a l'equipament Can Massallera) i telemàtiques. Serà la segona edició de les jornades TECH Cities.

A la benvinguda institucional hi participaran el secretari general d'Agenda Urbana y Vivienda del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA), David Lucas; el secretari general en funcions d'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; el vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el soci director de TECH Friendly Sergio Serna.

A la primera mesa es posaran de manifest les oportunitats que ofereix l'Agenda Urbana davant dels fons europeus Next Generation (hi participaran el MITMA, la Red Innpulso i els ajuntaments de Barakaldo, Valladolid i Viladecans).

A la segona mesa es parlarà de mobilitat sostenible i del repte que suposa per als entorns metropolitans (amb la participació dels ajuntaments de Pinto i Sant Boi, l'àrea de Mobilitat de l'AMB i el Grupo Impulsor de la Bicicleta en Bizkaia).

La tercera mesa estarà dedicada a la rehabilitació i regeneració urbana (amb la presència, entre d'altres, de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Castelló de la Plana, Sevilla i València).

La quarta mesa reflexionarà sobre innovació i digitalització de les ciutats , a partir de intervencions de representants del Ministerio de Ciencia e Innovación, la Red Innpulso, els ajuntaments de Barcelona, Ermua i Torrent i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

El tancament de la jornada anirà a càrrec de la secretària general d'Innovació del Ministerio de Ciencia e Innovación, Teresa Riesgo, i de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Inscripcions

Una ciutat compromesa amb el model de les agendes urbanes

Sant Boi és una ciutat compromesa amb el model de les agendes urbanes. La ciutat vol aprofitar aquest model basat en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental per reactivar la seva economia, consolidant els sectors que generen més impuls i desenvolupament econòmic, alhora que preservant l'entorn natural i generant benestar per a la ciutadania.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades