ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:33:23 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament crea una oficina d'informació, assessorament i tramitació dels ajuts i prestacions socials
La posada en marxa de l'Oficina de Suficiència Material s'inscriu en un nou model de funcionament dels Serveis Socials Municipals

04/12/2021

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa l'Oficina de Suficiència Material. Aquest nou recurs municipal s'ocupa específicament de gestionar els ajuts i prestacions socials que es destinen a les famílies de la ciutat.

La creació de l'Oficina de Suficiència Material, amb seu a Cal Ninyo, forma part d'un nou model de funcionament dels Serveis Socials de l'Ajuntament -operatiu des del dia 6 d'abril-.

Les necessitats generades per la pandèmia han fet avançar la reorganització dels serveis i els equips professionals d'atenció social que l'Ajuntament ja tenia prevista per seguir oferint el millor servei a la ciutadania.

Un dels canvis més rellevants és la separació del procès de tramitació administrativa d'ajuts i prestacions socials (del qual s'ocupa ara la nova oficina), de les tasques professionals estrictament relacionades amb l' atenció social de proximitat a persones i famílies .

Aquestes tasques -incloses l'atenció a situacions d'urgència social- són a càrrec dels Serveis Socials Bàsics , amb seu als casals de cada barri (Casal Cooperativa, L'Olivera, Can Massallera i La Gralla). La seva feina inclou accions de suport individual, grupal i comunitari, i es reforça amb l'aplicació de noves metodologies d'intervenció i amb l'ús de noves tecnologies.

L'objectiu és posar més que mai en el centre les persones i l'atenció a les seves necessitats. El nou model dels Serveis Socials Municipals aposta per l'acompanyament i l'empoderament de la ciutadania, oferint respostes flexibles adequades a les diferents necessitats i posant el focus en les cures, les relacions i l'escolta activa.

(La creació de l'Oficina de Suficiència Material compta amb el suport de l' Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant el Pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis (ApropAMB))


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades