ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 02:00:23 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en funcionament la primera estació pública de subministrament de gas natural comprimit (GNC)
La nova gasinera, situada a l'Àrea de Serveis de Can Calderon, és un pas més en l'aposta municipal per l'ús d'energies alternatives

03/23/2021

L'empresa municipal Claus, de l'Ajuntament de Sant Boi, ha posat en funcionament la primera estació pública de gas natural comprimit (GNC) de la ciutat. La nova gasinera forma part de l'Àrea de Serveis Can Calderon.

Com a combustible per al transport, el GNC és una alternativa més sostenible que els combustibles fòssils convencionals, com la benzina o el dièsel. El gas natural comprimit emet un 25% menys de CO2 a l'atmosfera i entre un 35 i un 60% menys d'òxid de nitrogen, un compost químic molt perjudicial per a la salut. A més, no allibera partícules de sofre i plom, que afecten les vies respiratòries. Des del punt de vista econòmic, el GNC representa un estalvi aproximat del 20% respecte al gasoil i d'un 50% en comparació amb la benzina.

Davant l'actual situació d'emergència climàtica i tenint en compte que el transport suposa el 40% de les emissions contaminants del municipi, la posada en marxa d'aquesta estació suposa un pas més en el compromís de l'Ajuntament de Sant Boi per reduir les emissions en un 60% per a l'any 2030 (en relació als índexs registrats al municipi al 2005), en aquest cas mitjançant la utilització en el transport d'energies més netes per contribuir a millorar la qualitat de l'aire i la salut de les persones.

La gasinera forma part de l'Àrea de Serveis Can Calderon ubicada a la zona industrial del municipi (carrer de Múrcia, cantonada amb Riera del Fonollar). Es tracta d'una àrea de 16.200 m2on s'ofereix una de les gammes més àmplies de l'entorn pel que fa a l'oferta de combustibles i serveis per al transport.

Disposa de 150 places d'aparcament per a vehicles industrials, a més de servei de rentat automàtic per a turismes, autocars i camions, la nova estació de gas natural comprimit (GNC) i una benzinera Repsol per a vehicles de gasoil i gasolina, on també s'ofereixen 'adblue' i autogas (GLP). En breu també es posarà en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de Sant Boi (a 50 kW), que permetrà carregar els vehicles en un termini aproximat de 30 minuts.

La flota municipal de vehicles de neteja viària i recollida de residus que funcionen amb GNC ja s'està beneficiant del servei de la nova estació, que evita desplaçaments a altres municipis i comporta per tant un estalvi econòmic, d'emissions i de temps.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades