ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:56:17 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una nova ordenança consolida mesures restauratives alternatives a la sanció
El Ple municipal de març va aprovar-la per unanimitat en el marc d'un nou impuls a la gestió positiva de conflictes.

03/31/2021

El Ple municipal del mes de març ha aprovat nova ordenança que consolida i millora l'aplicació de mesures alternatives a la sanció, de caràcter restauratiu, en el cas que hi hagi un incompliment de la normativa municipal relacionada, principalment, amb la bona convivència.

Sant Boi ja oferia mesures de tipus educatiu alternatives a determinades infraccions de civisme, convivència, tinença i protecció d'animals i l'ús dels equipaments municipals educatius. Amb la nova ordenança les persones es podran acollir a les mesures restauratives de manera voluntària, mitjançant la realització d'activitats reparadores per a totes les parts i acordades per elles mateixes amb la validació de l'Ajuntament.

Les persones que es vulguin beneficiar d'aquest nou servei podran combinar prestacions a la comunitat amb activitats d'aprenentatge i creixement personal. L'ordenança també preveu accions de mediació que facilitin la restauració de les relacions personals, familiars, veïnals o escolars malmeses per la infracció.

L'Ajuntament ha aprovat la nova normativa conjuntament amb un nou reglament regulador del Servei de Mediació i Restauració Comunitària que diversifica els instruments, tant presencialment com de manera virtual, per a la resolució dels conflictes i la millora de la convivència ciutadana.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades