ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:59:41 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, El Prat i Viladecans lamenten la manca d'actuacions de la Generalitat davant l'advertència europea per protegir millor el delta del Llobregat
Reclamen al Govern que acceleri de forma immediata l'aprovació i desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del delta

04/21/2021

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i els alcaldes del Prat, LluÍs Mijoler, i de Viladecans, Carles Ruiz, han fet un balanç conjunt aquest dimecres, 21 d'abril, sobre la situació dels espais naturals protegits del delta del Llobregat, dos mesos després de l'advertència de la Comissió Europa per millorar la seva protecció. Aquest és el termini que va donar la Comissió Europea per respondre els seus requeriments; en cas contrari, va alertar que el cas podia acabar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Segons han exposat aquest dimecres els tres municipis davant dels mitjans de comunicació, durant aquests dos mesos no s'ha avançat en l'assoliment dels requeriments exigits per la Comissió Europea. Per això, han reclamat tant al govern de la Generalitat com a l'Estat, atès que és l'administració responsable de la gestió de l'aeroport, que accelerin els plans, mesures i inversions per complir amb les exigències europees.

En aquest sentit, han lamentat que, malgrat els anuncis realitzats, la Generalitat no prevegi la presentació immediata del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del delta del Llobregat, perquè pugui començar a implementar-se amb la màxima celeritat. Aquest pla, pendent de desenvolupar-se des de 1994, és fonamentalper garantir la conservació de la biodiversitat del Delta.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha afirmat que "el delta del Llobregat és un es un entorn natural de gran importància ambiental i com a motor econòmic". Per aquest motiu, ha dit, "necessitem com abans millor un compromís de la Generalitat i un full de ruta consensuat per protegir i gestionar aquest territori amb la col·laboració de totes les administracions i agents socials i econòmics". L'alcaldessa ha afegit que més enllà dels esforços i el treball dels ajuntaments, "necessitem un abordatge estratègic per avançar en la lògica del desenvolupament sostenible, la producció agrìcola de proximitat i l'alimentació saludable".

Pel que fa al Parc Agrari del Baix Llobregat , Sant Boi, El Prat i Viladecans aposten per potenciar la implicació de les administracions membres (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana i ajuntaments) en el reforç de l'estructura i la dotació econòmica del seu òrgan gestor.

Davant de la inactivitat de les administracions autonòmica i estatal, els ajuntaments del Prat, Sant Boi i Viladecans estan treballant en l'elaboració d'un document de propostes per avançar cap a una governança global dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i del Parc Agrari que garanteixi la millor protecció i projecció d'aquests espais com a infraestructures verdes estratègiques .

En aquest sentit, els ajuntaments proposen impulsar les inversions necessàries per a la millor i major protecció del Delta del Llobregat i assenyalen accions i mesures prioritàries , com realitzar una avaluació ambiental dels impactes ambientals de les obres incloses al Pla Delta, descartar ampliacions de l'aeroport o el port que suposin pèrdua d'espais naturals o agrícoles protegits, ampliar els espais protegits per garantir la preservació dels espais naturals i de la biodiversitat i incorporar en els compromisos d'actuació la visió i les necessitats de la pagesia.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades