ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:36:58 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer participa en la iniciativa europea The Europe Challenge amb un projecte sobre salut i sostenibilitat
Les persones usuàries de 65.000 biblioteques d'Europa aportaran idees sobre aquests reptes de futur de la nostra societat.

05/04/2021

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi participa en el projecte The Europe Challenge , una iniciativa que vol afrontar alguns dels reptes europeus més importants, com el futur de la salut i el medi ambient, treballant en xarxa amb usuaris i usuàries de biblioteques d'arreu del continent. El tret de sortida del projecte serà un acte virtual que tindrà lloc el 9 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia d'Europa.

Inscripcions per assistir a l'acte del 9 de maig, a les 14.30 hores.

El projecte compromet i capacita les biblioteques a participar i les seves comunitats de persones usuàries a participar en el redisseny del futur de l'espai públic, des d'una perspectiva social global. Per mitjà d'aquesta iniciativa s'organitzaran activitats i s'oferirà suport metodològic, recursos i espais per compartir experiències sobre el futur de les nostres societats més properes. Des de l'intercanvi cultural entre els centres, s'estudiaran reptes com la mobilitat, el clima, les migracions, la inclusió, les desigualtats, la digitalització i l'accés a la sanitat, entre altres.

En el cas de Sant Boi, es treballarà com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat per a la millora de la salut i la biodiversitat. Des de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer s'impulsaran accions de cara a la salut de les persones, el seu benestar emocional, la millora de la qualitat de vida i la construcció d’una ciutat verda i saludable.

Al voltant de 65.000 biblioteques públiques escampades arreu d’Europa representen una gran quantitat d’espais culturals públics i segurs i que actuen com a centres de coneixement, interacció social i de suport a la comunitat. The Europe Challenge vol enfortir el paper de les biblioteques públiques per aportar coneixement de cara a la resolució de reptes locals.

Amb aquesta col·laboració innovadora, s’aporta una perspectiva europea als contexts locals i internacionals on treballen les biblioteques.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades