ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:05:11 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'alcaldessa de Sant Boi participa en el cicle de debats 'La transformació de la ciutat', de la Fundació Catalunya Europa
Lluïsa Moret reivindica el paper dels ajuntaments en la gestió dels fons europeus per garantir un impacte real en la qualitat de vida de les persones

05/26/2021

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha participat aquest dimecres, 26 de maig, a la taula rodona 'La rehabilitació urbana i els Fons Europeus', organitzada per la Fundació Catalunya Europa juntament amb la Fundació La Caixa i el Club de Roma a Barcelona dintre del cicle 'La transformació de la ciutat'.

Lluïsa Moret ha reivindicat " el paper de les administracions locals en la presa de decisions i en la gestió dels fons europeus Next Generation". El coneixement de l'entorn des de la proximitat que tenen els ajuntaments i l'experiència en la gestió d'aquest tipus de recursos són necessaris "perquè els fons tinguin un impacte real en la qualitat de vida de les persones".

Vídeo de la sessió

Durant la seva intervenció, titulada ' La millora integral dels barris ', Lluïsa Moret, ha repassat experiències concretes de l'Ajuntament de Sant Boi en processos de rehabilitació d'habitatges i regeneració urbana desenvolupats a la ciutat amb l'ajuda de recursos externs (com el PMI de Casablanca gràcies a la Llei de barris, la regeneració urbana de la Ciutat Cooperativa i la pròxima rehabilitació energètica dels edificis de Camps Blancs, amb el suport de fons europeus FEDER).

L'alcaldessa ha considerat necessari dur a terme als barris actuacions integrals que siguin realment transformadores , donant resposta a les seves necessitats urbanístiques, i també a les seves necessitats econòmiques i socials, com el dret a un habitatge digne.

Lluïsa Moret també ha afirmat que perquè els veïns i les veïnes visquin aquests processos com a propis cal " acompanyar i empoderar la ciutadania perquè hi participi de manera activa i se senti protagonista de la transformació del seu entorn vital".

En aquest sentit, ha considerat que la rehabilitació d'habitatges i la regeneració urbana són per als ajuntaments polítiques essencials que deriven de les 'agendes urbanes'. Mitjançant la seva estratègia de ciutat, Sant Boi està totalment compromesa amb aquest model, que aposta de forma planificada per un desenvolupament urbà integral i sostenible (ambientalment, econòmicament i socialment).

L'obertura de la sessió ha anat ha càrrec de Pau Mas-Codina, director de la Fundació Catalunya Europa . Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha moderat la taula rodona en què, a més de Lluïsa Moret, també han intervingut el subdirector general de Sòl, Informació i Avaluació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Miguel Baiget; la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, i el president d'APCE, Lluís Marsà.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades