ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:44:14 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat posa en funcionament un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics
El nou punt forma part de l'Àrea de Serveis Can Calderon

06/17/2021

L'empresa municipal Claus ha posat en funcionament un punt de càrrega elèctrica ràpida a Sant Boi. Està situat a l'àrea de serveis per al transport de Can Calderon, a la zona industrial del municipi. Els vehicles elèctrics poden carregar-hi les bateries en un temps aproximat de 30 minuts.

El nou punt, que ofereix una velocitat de càrrega de 50 kW , disposa de dos tipus de connectors (CHAdeMO i Combo) que permeten carregar el 80% de la bateria en uns 30 minuts. A més, aquest punt disposa també d’un connector Mennekes de càrrega semirràpida que, depenent de les característiques del vehicle, proporciona una potència d’entre 22 i 43 kW i carrega la bateria en aproximadament 70 minuts.

El servei requereix l'ús de l' aplicació mòbil Waylet i té un preu de 0,39€/kWh + IVA a partir d'un consum mínim de 3€. El cost mitjà per carregar en aquest punt ascendeix a 6,5 euros per 100 km.

L' Àrea de Serveis Can Calderon (carrer de Múrcia, cantonada amb Riera Fonollar) aplega un conjunt de serveis per al transport i ofereix una àmplia gamma de combustibles, tant convencionals com alternatius, que l'han convertit en un punt de referència per al sector . El passat mes de març s'hi va posar en funcionament una estació de subministrament de gas natural comprimit (GNC), el combustible més sostenible per als vehicles pesants.

El nou punt de càrrega elèctrica se suma als quatre que ja funcionen, des de desembre de 2020, a la fotolinera del carrer de Josep Torras i Bages, construïda per l'AMB al costat de l'estació d'FGC de Sant Boi. Tres d'aquests punts són de càrrega semirràpida i l'altre, de càrrega lenta.

Els aparcaments municipals de Baldriri Aleu, del mercat de Sant Jordi, de la plaça del Mercat Vell i de la plaça de Montserrat Roig ja compten també amb punts de recàrrega lenta disponibles per a concessionaris i persones abonades.

L'Ajuntament preveu continuar posant en marxa nous punts de recàrrega elèctrica a mida que vagi creixent el nombre de vehicles elèctrics i híbrids endollables en circulació al municipi.

Totes aquestes accions constitueixen avenços significatius en el camí de la ciutat cap a la transició energètica per lluitar contra l'emergència climàtica. Sant Boi aposta per l'ús energies alternatives, per la reducció de l'emissió de gas d'efecte hivernacle a l'atmosfera i per un nou model de mobilitat menys contaminant, descarbonitzat i més sostenible.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades