ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 12:57:44 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Prova pilot de pavimentació dels escocells per evitar la proliferació de vegetació i facilitar la neteja
El forat dels escocells es cobreix amb un paviment flexible i permeable que no interfereix en el creixement i la cura dels arbres

06/16/2021

L'Ajuntament ha iniciat a diferents escocells de la ciutat una prova pilot que forma part de la campanya Cuidem Sant Boi. Un sistema de pavimentació innovador permet evitar la proliferació descontrolada de vegetació, facilitar la neteja i guanyar espai per a la mobilitat de vianants a l'espai públic, tot disminuint el risc d'accidents. La prova es du a terme en carrers estrets on habitualment hi ha molta afluència de persones.

Aquesta solució , que forma part del Pla d'acció del verd urbà de Sant Boi, consisteix a cobrir l'escocell amb un paviment flexible i permeable, que no interfereix en el creixement i la cura de l'arbre ja que no impedeix que hi passin l'aigua i l'oxigen.

D'aquesta manera, el forat de l'escocell queda tapat i s'anivella el paviment de tota la vorera, guanyant-se espai per facilitar el pas de les persones i disminuir el risc de possibles accidents sense perjudicar la vida dels arbres. Un tractament durant la col·locació del paviment dificulta que posteriorment hi creixin herbes, tot facilitant també la neteja.

Aquesta prova pilot municipal es du a terme durant aquest mes de juny als diferents barris del municipi (concretament, als carrers de Miquel, Lluís Companys, Cardenal Vidal i Barraquer i Ignasi Barraquer). Si la prova obté els resultats esperats, aquesta solució es podria estendre gradualment a més zones de la ciutat.

Mitjançant la campanya Cuidem Sant Boi , l'Ajuntament segueix treballant per aconseguir espais urbans de qualitat i millorar l'experiència urbana dels carrers i places de Sant Boi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades