ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 02:02:37 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament de Sant Boi s'incorporarà a l'accionariat de TERSA-Barcelona Energia
Sant Boi aposta per les energies renovables i per accelerar la transició energètica

06/15/2021

L'Ajuntament de Sant Boi ha fet pública la seva voluntat d'incorporar-se durant els pròxims mesos a l'accionariat de TERSA, l'empresa pública que gestiona Barcelona Energia a l'àrea metropolitana. Aquesta decisió permetrà avançar encara més en l'aposta estratègica de la ciutat per accelerar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Mitjançant Barcelona Energia, TERSA comercialitza energia 100% renovable, certificada i de proximitat a la metròpolis de Barcelona. La futura incorporació de TERSA com a mitjà propi de l'Ajuntament de Sant Boi permetrà fer servir aquesta energia als equipaments municipals, els semàfors i l'enllumenat públic de la ciutat. També oferirà serveis energètics com la implementació i el manteniment d'instal·lacions fotovoltaiques.

Així mateix, l'Ajuntament podrà promoure entre la ciutadania la contractació dels serveis de Barcelona Energia, que juntament amb el subministrament ofereix assessorament personalitzat i serveis d'estalvi i optimització del consum a les llars, facilitant un ús de responsable i eficient de l'electricitat.

Sant Boi és un dels nou municipis metropolitans que han anunciat la futura incorporació a aquest operador públic, que ja està en funcionament a la ciutat de Barcelona. L'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona modificaran ara els estatuts de TERSA per fer possible l'entrada de més ajuntaments a l'accionariat.

Amb la seva decisió, Sant Boi reforça l'aposta per accelerar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic al municipi, que ja s'està duent mitjançant projectes com la creació de comunitats energètiques, la integració de la mobilitat elèctrica o la lluita contra la pobresa energètica.

La ciutat prioritza que aquesta transició constitueixi un instrument per a la reactivació econòmica i que alhora sigui una transició justa i equitativa , tenint en compte totes les necessitats perquè ningú quedi enrere.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades