ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 12:47:37 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi proposa ponts per l'acollida en el Dia Mundial de les Persones Refugiades
Una instal·lació artística, fruit de la col·laboració d'alumnat de primària i l'artista local Niem Boots, commemora la jornada.

06/18/2021

El diumenge 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'acte central de la commemoració és la instal·lació artística #PontsperlAcollida, un projecte escolar en què més de 700 nens i nenes de 12 escoles de Sant Boi han reflexionat a les aules sobre la realitat que viuen i es troben les persones refugiades arreu del món.

Per cinquè any consecutiu, escoles de la ciutat han participat en un projecte escolar entorn d'aquesta jornada. Impulsat per l'Ajuntament i Can Castells Centre d'Art , amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Agbar, cada any compta amb la col·laboració d'un o una artista local que prepara el disseny de la proposta. Enguany hi ha col·laborat l'holandesa veïna de Sant Boi Nien Boots , ànima de Bridges, un projecte sobre integració que es realitza en el marc d'una convocatòria Erasmus +. Amb uns maons de fusta i diferents tipografies els nens i les nenes han plasmat, amb la seva mirada, els aspectes que consideren fonamentals per a l'acollida de les persones refugiades.

L'any 2020, el projecte escolar santboià commemoratiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades va ser reconegut com a bona pràctica en l'àmbit de l'educació per la justícia global. La convocatòria va estar impulsada per l'Agencia Española de Cooperación para el Desarrollo (AECID) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

La programació commemorativa d'enguany a la nostra ciutat inclou altres activitats: un seminari virtual o webinar sobre el dret d'asil, que va tenir lloc el dia 18, i una exposició a Can Massallera sobre les "maras" a Centreamèrica (del 2 al 31 de juliol), a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament . També es pot veure, a través del canal youtube de l'Ajuntament, una exposició on line organitzada per l'associació Dunia Kato (del 21 de juny al 2 de juliol) . A més, els dies 26 i 27 de juny tindrà lloc el V Festival Música sense Fronteres , als jardins de l'Ateneu Santboià, una proposta musical i artística amb compromís social organitzada per l'associació juvenil santboiana Destí Origen.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades