ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:49:39 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les noves piscines d'estiu de Sant Boi obren les portes al parc metropolità de La Muntanyeta
La instal·lació, situada en un entorn privilegiat, dona resposta a una aspiració històrica de la ciutadania

06/28/2021

Les noves piscines d'estiu de La Muntanyeta han obert les portes al públic aquest cap de setmana. Conformen un gran complex per a l'oci familiar que dona resposta a una aspiració històrica de la ciutadania. Situades en un punt cèntric de Sant Boi, envoltades d'equipaments esportius i culturals, formen part d'un entorn de gran valor paisatgístic al bell mig del parc metropolità de La Muntanyeta. Són també un símbol del procés de transformació iniciat a l'espai públic de Sant Boi.

El nou complex, que renova i millora l'equipament que ja existia en aquest mateix indret, està format per dues piscines i un llac . La peça principal és una piscina nova, amb 900 m2de superfície. L'altra piscina, de 400 m2, s'ha remodelat per a ús preferent del públic infantil.

El llac del parc també s’ha remodelat per comptar amb aigua sempre depurada i transparent . No és apte per al bany, però al voltant hi ha gespa natural perquè es pugui fer servir com a solàrium, formant part del mateix recinte que les piscines els caps de setmana i en els dies de més afluència al complex durant la temporada d'estiu.

Visita virtual 360

Les instal·lacions s’han dissenyat per oferir la màxima comoditat i accessibilitat a les persones usuàries i compten amb àrees de gespa per descansar i prendre el sol, una zona de pícnic, servei de bar i dues terrasses. Hi ha tres vestidors: masculí, femení i familiar-inclusiu.

Les noves piscines han obert portes per primer cop el dissabte dia 26 de juny, amb una molt bona acollida per part de la ciutadania. Més de 900 persones hi han accedit durant el cap de setmana. Aquesta temporada d'estiu romandran obertes tots els dies fins al 5 de setembre.

Més informació

L'accés al complex es regula mitjançant polseres digitals. Les persones usuàries queden registrades per raons de seguretat i en compliment de les mesures vigents per la Covid-19, que limiten l'ús dels vestidors i l' aforament global de la instal·lació (70%).

L'Ajuntament ha aprovat uns preus públics assequibles per facilitar l'accés de tota la ciutadania. A més de les entrades d'un dia hi ha abonaments setmanals, quinzenals, mensuals i per a tota la temporada. Les tarifes inclouen descomptes especials per a les famílies, les persones joves, la gent gran i les persones amb discapacitat.

Llista de preus

Compra d'entrades i abonaments

Eficiència energètica i digitalització

El projecte urbanístic ha garantit el respecte a la riquesa natural del parc i la seva biodiversitat i ha apostat per l’eficiència energètica, incorporant al recinte plaques solars, dipòsits d’aigua, enllumenat de baix consum i solucions innovadores per al tractament de les aigües i el rec. A més, compta amb sistemes de monitorització intel·ligent per al telecontrol i la telegestió dels consums.

Un projecte col·laboratiu

Les obres de construcció del complex s’han basat en un projecte dissenyat per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La Diputació de Barcelona n’ha aportat més de la meitat del cost i l’Ajuntament, la resta. 14 empreses han col·laborat en el projecte i han aportat la seva experiència per planificar el manteniment i la sostenibilitat dels costos.

Un símbol de la transformació de Sant Boi

Les noves piscines són un símbol del procés de transformació iniciat per l'Ajuntament per modernitzar la ciutat, comptar amb un espai públic centrat en les persones, potenciar un entorn saludable i afavorir l'eficiència energètica. Aquest procés viurà grans avenços durant l'any 2021, amb projectes de transformació tan importants com la remodelació de la plaça de la República (al principal eix comercial de Sant Boi) o la conversió de la carretera C-245 en passeig urbà.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades