ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:50:58 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una prova pilot de l'AMB convertirà la Casa de la Vila de Sant Boi en un edifici amb energia 100% renovable
S'hi aplicaran solucions energètiques innovadores en el marc del projecte europeu ProcuRE

07/09/2021

Sant Boi participarà en un projecte de l'AMB que convertirà l'edifici de la Casa de la Vila en 100% renovable. El Projecte H2020 ProcuRE hi invertirà en millores als sistemes de climatització, tancaments i generació d'energia solar fotovoltaica, entre d'altres. Els principals avantatges seran l'estalvi en consums energètics.

A més, l'AMB coneixerà així de primera mà les úlltimes innovacions tecnològiques existents a escala europea pel que fa a la integració d'energies renovables en les edificacions, per poder-les aplicar posteriorment en altres equipaments a Sant Boi i a tota la metròpolis de Barcelona.

Encara que alguns edificis, en l'actualitat, assoleixen grans nivells d'eficiència energètica, mai no aconsegueixen consumir el 100 % d'energia renovable. Algunes solucions innovadores, com l'energia fotovoltaica de capa fina i noves solucions de climatització d'alta eficiència faran possible aquest salt fins al 100 %.

El mecanisme de compra precomercial o PCP ('pre-commercial procurement') permet ajuntar processos de compra d'equips i sistemes per a propietaris d'edificis amb interessos comuns dins del mercat europeu. Aquesta acció conjunta ajuda a avançar en la innovació, reduir la fragmentació dels projectes i rebaixar costos d'adquisició.

L'objectiu del projecte ProcuRE és realitzar una compra precomercial entre cinc entitats públiques locals d'arreu d'Europa (entre les quals l'AMB), per adquirir components i sistemes energètics innovadors i assolir un subministrament 100 % renovable en l' edifici municipal pilot escollit, en aquest cas la Casa de la Vila de Sant Boi.

Aquests sistemes inclouen tant components de generació d'energia (com ara plaques solars ), com elements que redueixin la demanda energètica de l'edifici, per tal d'aconseguir el màxim nivell d'eficiència possible.

Mitjançant aquest projecte, Sant Boi esdevindrà laboratori metropolità de tecnologia de darrera generació per a l'ús de fonts d'energia 100% renovables als edificis públics. És un pas més en el camí iniciat pel municipi cap a la transició energètica i la lluita contra l'emergència climàtica.

A més del projecte ProcuRE, l'AMB participa en altres dos projectes d'escala europea destinats a dur a terme la transició energètica al territori metropolità, com són els projectres V2Market i UP-STAIRS.

Més informació

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades