ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:18:21 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi serà municipi pilot per desenvolupar l'Agenda Urbana 2030
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han signat el compromís juntament amb altres 6 ajuntaments catalans.

07/20/2021

El dilluns 19 de juliol l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha signat un protocol amb el MITMA mitjançant el qual Sant Boi esdevindrà un dels sis municipis catalans pilot en el desenvolupament de l'Agenda Urbana estatal. L'acord amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, segella el compromís de la ciutat per avançar i desenvolupar polítiques públiques sostenibles, col·laboratives i inclusives des de l'àmbit local .

La ministra, Raquel Sánchez, ha defensat que l'Agenda Urbana representa "un nou contracte social amb la ciutadania, la base del qual és la cooperació amb les administracions per aconseguir ciutats justes i solidàries que lluitin contra la pobresa i la marginalitat, que respirin igualtat de gènere, aixó com ciutats verdes adaptades al canvi climàtic i energèticament eficinets".

Sánchez també s'ha referit a l'important paper de les ciutats com a "impulsores de l'Agenda Urbana" i ha agraït a les alcaldesses i els alcaldes "la seva ambició per transformar els desitjos en realitats i les idees en fet, a l'hora de sumar-se a aquesta estratègia per millorar la qualitat de vida de les persones".

Els protocols per elaborar els plans acció local de l'Agenda Urbana Espanyola han estat subscrits, a més de per Sant Boi, pels ajuntaments de Viladecans, Gavà, Terrassa, Granollers i Sant Feliu de Llobregat, així com per la Diputació de Barcelona. A tot l'estat hi participen 45 ajuntaments.

Aquest acord servirà perquè la nostra ciutat es posicioni de manera més efectiva a l'hora d'accedir als fons europeus del programa NextGenerationEU, iniciativa de la Unió Europea.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades