ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 12:51:06 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat comptarà amb un autobús 100% elèctric que circularà pel futur eix urbà de la carretera C-245
L’AMB i els cinc ajuntaments metropolitans implicats han provat un model d’autobús de zero emissions que recorrerà en el futur el tram de Cornellà a Castelldefels

07/28/2021

El dimecres 28 de juliol l'alcaldessa, Lluïsa Moret, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Viladecans, Castelldefels i Gavà, Antonio Balmón, Carles Ruiz, Maria Miranda i Gemma Badia, han participat en la prova pilot de circulació d’un autobús elèctric articulat per l’eix de la carretera C-245.

L'autobús és un model MAN Lion's City 18E, 100% elèctric i articulat. La prova del vehicle, que porta el distintiu Ecobus, servirà per analitzar-ne el consum d'energia de cara a la futura línia de Bus Metropolità M8 , que circularà pel futur nou eix de la C-245. El vehicle disposa d’unes bateries de 640 kWh, situades al sostre, que es carreguen de nit a les cotxeres.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, es refereix a aquest vehicle com " un bon exemple del nou model sostenible de transport públic per a la mobilitat metropolitana, plenament en la línia de l'aposta de Sant Boi per la sostenibilitat".

“Estem analitzant i comprovant l’evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C 245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus”, ha exposat Antoni Poveda, durant la visita. “Necessitem vehicles d’aquestes característiques i de gran capacitat per atendre la gran demanda de transport públic d’aquest eix ”, ha afegit.

El Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2024, full de ruta de la mobilitat de l'organisme metropolità, demana la renovació de la flota i les millores del servei de bus metropolità l’AMB per seguir impulsant el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades