ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 12:48:28 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi convida a l'ofrena floral de la Diada les principals institucions catalanes i els ajuntaments del Baix Llobregat
Durant la hissada de la senyera es reconeixerà la tasca feta a la pandèmia pel voluntariat local de Protecció Civil

09/09/2021

L'acte institucional de la Diada de Sant Boi aplegarà enguany, a partir de les 10 hores, representants del consistori local, les principals institucions de Catalunya i els ajuntaments del Baix Llobregat, que seran presents a la tradicional ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, hi participarà acompanyada per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, el conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González-Cambray, i el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto.

Hi han confirmat l'assistència, així mateix, la diputada adjunta a l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz; el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, i el vicepresident segon del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Jordi Gil. També hi són convidades les alcaldesses i els alcaldes dels trenta municipis de la comarca i els grups parlamentaris.

L'acte institucional de la Diada de Sant Boi començarà a les 10 hores. En primer lloc tindrà lloc la hissada de la senyera a la plaça de Mossén Jaume Oliveras, a l'exterior de l'església de Sant Baldiri, on l'orquestra de cambra 'A 4cordes' interpretarà el Cant de la Senyera. En reconeixement a la tasca feta durant la pandèmia, el voluntariat local de Protecció Civil s'encarregarà aquest cop de lliurar la bandera catalana a les autoritats.

A partir de les 10.15 hores tindrà lloc l'ofrena floral a l'interior de l'església. La commemoració es clourà amb una ballada de sardanes a la plaça de l'Ajuntament amb música de la Cobla Sabadell (11.30 hores).

Aquest 2021, la diada de Sant Boi tornarà a estar condicionada per la situació sanitària. Si l'any passat, a l'acte institucional només van assistir membres del consistori local, enguany s'hi sumaran representants de les institucions, els grups parlamentaris i els ajuntaments del Baix Llobregat.

Ofrenes individuals de les entitats ciutadanes

Pel que fa a les entitats ciutadanes i associacions, els partits polítics i els sindicats, podran fer l'ofrena, com l'any 2020, dipositant els seus rams de forma individual a l'interior de l'església de Sant Baldiri al llarg del matí (de les 11 a les 14 hores). S'assignaran franges horàries per complir amb les limitacions d'aforament vigents.

Sant Boi i la Diada, una vinculació històrica

Amb motiu de la Diada, Sant Boi tornarà a situar-se en el centre de la vida institucional de Catalunya. L'ofrena floral segueix recordant cada any la vinculació històrica de la ciutat amb la figura de Rafael Casanova i mantenint viu l'esperit de la manifestació unitària celebrada a la plaça de Catalunya del municipi l'11 de setembre de 1976


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades