ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:49:51 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Millores als camins de l'Anell Verd en l'entorn fluvial i agrícola de Sant Boi
L'actuació tindrà un impacte positiu en el paisatge i farà els itineraris més amples, més accessibles i més segurs

10/07/2021

Les obres de millora de l'itinerari fluvial de Sant Boi a l'alçada de la Ciutat Cooperativa i la riera de Can Soler han començat. Els treballs, finançats per l'AMB i l'Ajuntament, milloraran diversos camins que formen part de l'Anell Verd i que la ciutadania fa servir per passejar i fer esport a peu o amb bicicleta a la vora del riu. També s'arranjarà el camí al vial paral·lel a la carretera BV-2002 utilitzat per a activitats agrícoles.

Les obres formen part d'un conjunt d'actuacions al marge dret del Baix Llobregat amb les quals l' AMB i els ajuntaments segueixen impulsant la recuperació socioambiental del riu Llobregat com a part fonamental de la infraestructura verda i blava de la metròpolis de Barcelona.

Les actuacions -previstes per a aquest 2021 a Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà- serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l'espai fluvial i potenciar-ne l'ús social i l'accés mitjançant la mobilitat sostenible.

L'actuació que ja ha començat a Sant Boi afecta majoritàriament camins de titularitat pública. Concretament s'intervé al camí del marge dret del Llobregat, al camí de la riera de Can Soler i al recorregut de vianants i bicicletes que hi ha al lateral del vial de servei del Parc Agrari del Llobregat, paral·lel a la carretera de Sant Vicenç. La longitud total d'aquests trams és de 3,5 km.

Tots ells formen part de l' Anell Verd , el recorregut natural de 18 km de longitud transitable per a vianants i ciclistes que des de l'any 2011 connecta espais fluvials, forestals, agrícoles i urbans del municipi.

Les obres comportaran una millora substancial dels itineraris a l'àrea esmentada, que seran més amples i més accessibles, millor interconnectats i més segurs. Està previst millorar la pavimentació, reforçar la senyalització dels espais i millorar la vegetació a les vores.

En conjunt, l'actuació comportarà una gran millora paisatgística, amb plantacions d'arbrat i espècies arbustives al llarg del recorregut. Està prevista la creació de nous miradors, àrees d'estada i esbarjo, punts de trobada i fonts d'aigua, a més d'afavorir la gestió natural de l'aigua mitjançant la creació de 'cunetes verdes' amb millores en el drenatge per reduir l'erosió del terra i evitar que es malmetin els camins en episodis de pluja torrencial..

L' Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'encarrega de l'execució de les obres. L'AMB en finança el 75% i l'Ajuntament, el 25% restant. Els treballs s'han organitzat de manera que, segons les previsions, tindran una afectació molt puntual en la circulació de vianants i ciclistes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades