ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:45:37 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi crea un servei d'informació ambiental per potenciar els valors del seu entorn forestal i fluvial
El servei incorpora al medi natural la figura dels 'agents de salut', que s'ha mostrat com a molt útil durant la pandèmia

10/05/2021

L'Ajuntament ha posat en funcionament un nou servei d'informació ambiental a l'entorn forestal i fluvial de Sant Boi, a càrrec de l'Associació de Voluntaris de Medi Ambient i Entorn Natural Prodema. La iniciativa reforça la figura i el paper dels 'agents de salut', que estén ara al medi natural de manera permanent la seva tasca en favor de la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

El personal del servei està present als boscos del municipi i als voltants del riu Llobregat, tot transmetent a la ciutadania els valors de la natura de Sant Boi i la necessitat de preservar-los.

Entre les seves funcions també hi ha prevenir actes incívics i incendis forestals per protegir la biodiversitat del municipi i, en definitiva, la salut del medi i de les persones. Les incidències que es detectin es comunicaran als diferents serveis implicats en cada cas, per tal que puguin intervenir i adoptar solucions amb rapidesa.

La figura de l' agent de salut , que s'ha vist molt reforçada a Sant Boi a causa de les necessitats generades per la pandèmia, s'ha revelat com una bona fórmula per vetllar per la salut de les persones i el medi (va ser molt útil, per exemple, durant l'etapa de la 'desescalada', o per acompanyar a peu de carrer la població juvenil fomentant hàbits i conductes saludables).

En paral·lel, l' afluència a l'entorn natural per part de la ciutadania ha crescut força en els darrers temps i comporta una pressió important per al medi. Aquesta pressió ha fet més evident la necessitat de mantenir informada la ciutadania per donar a conèixer la importància i els valors de la infraestructura verda i assegurar un comportament cívic i respectuós.

La infraestructura verda comporta beneficis per a l'ecosistema que contribueixen de forma substancial a la millora de la salut i la qualitat de vida a la ciutat (biodiversitat, augment de la captació d'aigua, millora de la qualitat de l'aire i de l'aigua, reducció de la contaminació acústica, benestar emocional...), Un medi sa, divers i funcional, contribueix a la salut de les persones.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades