ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 02:22:20 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acull l'acte lliurament de diplomes del postgrau de la UB 'Persones amb discapacitat, drets socials i cultura de les capacitats'
L'expresident José Luís Rodríguez Zapatero, padrí de la promoció, hi ha assistit juntament amb l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el rector de la UB, Joan Guàrdia

10/08/2021

Sant Boi ha acollit aquest divendres, dia 8 d'octubre, l'acte de lliurament dels diplomes de les dues primeres edicions del postgrau 'Persones amb discapacitat, drets socials i cultura de les capacitats', de la Universitat de Barcelona.

La sessió, que s'ha celebrat a l'equipament municipal Can Massallera, també ha servit per presentar la primera edició del màster 'Inclusió social i drets de ciutadania de les persones amb discapacitat'.

La Universitat de Barcelona va començar a impartir aquest postgrau l'octubre del 2019. Durant el curs, l'alumnat aprèn a ser capaç de detectar, diagnosticar i establir mecanismes per fer front a les diferents situacions de discriminació múltiple a què s'enfronten diàriament dones i nenes amb discapacitat. També prenen consciència dels prejudicis i actituds existents a la societat envers les persones amb discapacitat.

Durant l'acte, l' alcaldessa de Sant Boi. Lluïsa Moret, ha destacat que "Sant Boi acull amb orgull aquest acte com a ciutat referent i compromesa històricament amb la defensa dels drets de les persones amb discapacitat”.

"La formació acadèmica com la que proporcionen el curs de postgrau i el màster de la UB”, ha afegit, "és fonamental per estimular la vocació de professionals que hauran d'atendre les necessitats físiques i emocionals de les persones amb discapacitat , una demanda que la pandèmia ha posat especialment en evidència”.

El padrí de la promoció, José Luis Rodríguez Zapatero , president del Foro de Contratación Socialmente Responsable, patró de la Fundación CERMI Mujeres i membre del Consejo del Real Patronato sobre Discapacidad, ha assistit a l'acte, on ha destacat que “el postgrau i el nou màster contribueixen a reparar una injustícia històrica envers les persones amb discapacitat, i a visibilitzar alhora la lluita per la dignitat i l’afany pel coneixement i la superació”.

José Luis Rodríguez Zapatero ha animat els estudiants a explorar “un camp nou, ple d’oportunitats”, i ha agraït a la Universitat de Barcelona la seva aposta acadèmica per la discapacitat. Així mateix, ha ressaltat “la trajectòria històrica de Sant Boi en aquest àmbit” i ha convidat la ciutat a esdevenir un referent per al país .

Després del lliurament de diplomes a l'alumnat, el rector de la UB, Joan Guàrdia , ha protagonitzat la cloenda de l'acte, on ha afirmat que "el postgrau aborda els drets i les formes d'atenció inclusiva i forma professionals que sabran visibilitzar els valors que aporten a la societat les persones amb discapacitat". També ha destacat la disciplina de treball social com "una professió compromesa amb la justícia social i l'atenció a les persones més vulnerables".

L'Ajuntament de Sant Boi ha prioritzat històricament les polítiques destinades a les persones amb discapacitat. En l'actualitat, la ciutat compta amb una estratègia 360 per abordar les necessitats d'aquests ciutadans i ciutadanes que cobreix tot el seu cicle de vida i està basada en tres eixos d'actuació: atenció i assistència, formació i ocupació, accessibilitat i inclusió.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades