ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:39:35 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'atenció dels efectes de la pandèmia en la infància i l'adolescència centren el Dia de la Salut Mental a Sant Boi
Un seminari web sobre aquest impacte en la població més jove de la ciutat, acte principal de la commemoració enguany.

10/08/2021

El dia 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental. La ciutat se suma a la commemoració amb una programació d'activitats que es van desenvolupant durant la primera quinzena d'octubre. L'acte central serà el seminari ( webinar ) "La salut mental, un dret necessari; una prioritat per a la infància i l'adolescència" (dia 15, a les 12 h) sobre l'atenció en salut mental en aquestes etapes de la vida, quins canvis s'han detectat arran la situació de pandèmia i els serveis i recursos de què disposa la ciutat.

La Taula de Salut Mental organitza aquesta sessió telemàtica adreçada a la ciutadania interessada en el tema i a professionals dels àmbits sanitari, educatiu, social i cultural. La programació d'activitats commemoratives és més àmplia. Algunes d'elles ja s'han realitzat (una sessió on line pel 25è aniversari de Salut Mental Catalunya; una tertúlia literària sobre el llibre "Estigmes", de Ramon Mas i un cinefòrum sobre la pel·lícula "Inocencia Interrumpida").

Per als pròxims dies està prevista la presentació virtual de dos vídeos: "Què és un hospital de dia" (dia 10, a càrrec de la Fundació Orienta) i "Els més petits tenen molt a dir" (dia 11, a càrrec del CDIAP), al voltant dels efectes de la pandèmia en els nens i les nenes i les seves famílies. A més, el Grup de Teatre Imagina farà una sessió oberta d'Improteatre (dia 13, 11 h, a Cal Ninyo) i presentarà un grup d'ajuda mútua de salut mental (dia 19, 16 h, a Cal Ninyo) i es lliuraran els premis de la 5a edició del concurs de poesia Perfecto esperpento (dia 14, 18.30 h, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer).

Les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental estan organitzades per la Taula de Salut Mental de Sant Boi, un organisme creat l'any 2016 per informar i sensibilitzar professionals de l'àmbit sanitari i la ciutadania en temes de salut mental.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades