ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 02:27:52 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi presenta la seva estratègia alimentària al VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries Urbanes del Pacte de Milà
L'alcaldessa ha participat, a Barcelona, a la fila zero de la trobada 'Eines de la política alimentària per al reequilibri territorial'

10/19/2021

L'alcaldessa de Sant Boi ha assistit aquest dimarts, 19 d'octubre, a l'acte d'obertura institucional del 7è Fòrum Mundial del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà , celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). En el marc d'aquest esdeveniment, Lluïsa Moret ha participat a la Trobada de Municipis Catalans ‘Eines de la política alimentària per al reequilibri territorial’, on ha presentat com a experiència innovadora l'Estratègia Alimentària de Sant Boi.

Lluïsa Moret ha recordat que Sant Boi és un municipi atípic en l'entorn metropolità perquè, gràcies a una aposta històrica compartida per tota la ciutat, conserva un 60% de territori agrícola, forestal i fluvial . Aquesta aposta col·lectiva és, en la seva opinió, "una oportunitat de futur".

Així ho demostra, en el terreny de l'alimentació, la recent creació de la Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària , on una vintena d'institucions i agents socials i econòmics de la ciutat ja treballen conjuntament per un futur saludable i sostenible en tota la cadena alimentària. "Cal crear", ha dit l'alcaldessa, "una cultura d'alimentació saludable i sostenible " per a la ciutadania.

L'alcaldessa de Sant Boi ha participat en la fila zero de la Trobada de Municipis Catalans juntament amb representants d'altres institucions i municipis del territori.

Barcelona, que és la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible durant l'any 2021, acull del 19 al 21 d'octubre la celebració del VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries Urbanes del Pacte de Milà . En paral·lel, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), organitzen una trobada de municipis catalans.

L'AMB i els municipis metropolitans estan adherits al Pacte de políitiques alimentàries . Per a les ciutats, és una oportunitat estratègica de treballar conjuntament per avançar en salut, en el binomi clima-alimentació i en polítiques alimentàries urbanes justes, sostenibles i resilients .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades