ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:28:03 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


CulturaMENT: una quinzena d'activitats artístiques i culturals al servei de la salut mental
Sant Boi és un dels municipis que acullen la prova pilot d'aquest projecte transformador de la Diputació de Barcelona

10/27/2021

Sant Boi és un dels dotze municipis que participen a la quinzena d'activitats CulturaMENT, organitzada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament. És una prova pilot que s'adreça a les persones grans afectades per demències com l'Alzheimer en un estadi inicial. L'objectiu és millorar-ne l'estat anímic i les capacitats cognitives.

La prova pilot tindrà lloc de l'2 al 14 de novembre . A Sant Boi s'ha organitzat una programació d'activitats a mida que inclou un concert terapèutic, la realització d'un curtmetratge, tallers de dansa inclusiva, crea contes, tapís o musicoteràpia i la creació col·lectiva d'una escultura.

Totes les activitats, amb finalitats terapèutiques, són conduïdes per artistes i creadors -majoritàriament locals-, com ara Albert Llobet, Paloma Casa Ferri, Xavi Guinart, Markos Deker, Helena Garcia Ulldemolins, La Gàl·lia Creativitat o José Luis López.

Programad'activitats a Sant Boi

Contacte per participar-hi: culturamentsantboi@gmail.com

A Sant Boi, la quinzena CulturaMENT compta amb la col·laboració dels centres d'assistència primària, els centres de salut mental, els centres de dia, les associacions de gent gran i diverses entitats que treballen en l'àmbit de la salut mental.

Dotze municipis de la demarcació de Barcelona, un per comarca, participen en el projecte. Sant Boi és la localitat participant del Baix Llobregat .

Vídeo presentació del projecte

El  Projecte Transformador CulturaMENT  és una de les 21 iniciatives de la Diputació de Barcelona per contribuir a la represa i la dinamització econòmica, social i cultural. En aquet cas, mitjançant els beneficis que la cultura i l'art poden proporcionar per a la salut i el benestar de les persones grans amb problemes de salut mental, les seves famílies i les persones cuidadores.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades