ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:19:54 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en valor empreses i comerços de la ciutat que han innovat amb èxit durant la pandèmia
El Fòrum Empresa i Comerç ha celebrat una nova edició de treball en xarxa i intercanvi d'idees

11/04/2021

Amb el títol 'Noves respostes per a nous reptes', Sant Boi ha celebrat aquest dijous, dia 4 de novembre, el Fòrum Sant Boi Empresa i Comerç, Quatre negocis de la ciutat han donat a conèixer com han aprofitat les circumstàncies de la pandèmia per innovar amb èxit i créixer.

Galeria de fotos

Vídeo de l'acte

El Fòrum Empresa i Comerç és un espai de diàleg , intercanvi d’idees i treball en xarxa que aquest cop ha reunit per primer cop els teixits empresarial i comercial de la ciutat en un mateix acte. En aquesta edició del Fòrum s'ha recuperat el format presencial, mitjançant una sessió celebrada a l'hotel El Castell amb l'assistència de més d'un centenar de persones.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat la necessitat emocional de recuperar el contacte en persona després de molts mesos d'un pandèmia en què, malgrat tot, "hem seguit treballant conjuntament com a ecosistema local ".

Per reactivar la ciutat, ha considerat important afrontar de manera col·laborativa nous reptes per als quals "no hi ha marxa enrere", com la innovació i la digitalització, la sostenibilitat i la salut .

La periodista Jèssica del Moral ha conduït la taula rodona en què s'han presentat com a bones pràctiques quatre experiències d'empreses i comerços de Sant Boi de diferents mides i sectors.

Quatre negocis de Sant Boi, quatre casos d'èxit

Elena Martínez, responsable de Recursos Humans de la multinacional Schneider Electric , que té el centre logístic a Sant Boi, ha explicat que la pandèmia els ha permès portar a la pràctica noves formes d'organització de la feina i fer un gran aprenentatge: la importància de la flexibilitat. També han incrementat els seus recursos digitals amb iniciatives com ara sales d'aprenentatge 'on line', cafès virtuals o entrenaments en ciberseguretat.

Gemma del Rey, propietària de la botiga de decoració i parament de la llar Blanc Barcelona , ha considerat que aquests mesos han estat "una oportunitat" que ha fet créixer el seu percentatge de facturació 'on line' del 20 al 60%. La botiga, que va obrir les portes dies abans de l'inici del confinament, ha posat en marxa noves línies de negoci com l'assessorament en decoració de la llar a través de les xarxes socials o el suport per a la creació de pàgines web per a botigues 'on line'.

Juan José Espínola, arquitecte de Solucions Data Center de l'empresa EdgeConnex , ha afirmat que "amb la covid, el volum de dades consumides ha crescut exponencialment" i ha dit que "les empreses reclamen que les dades estiguin cada cop més a prop i siguin segures". L'empresa ha apostat per un centre de dades a Sant Boi, principalment per la proximitat a l'aeroport.

Laura Rey, copropietària de Kiwi Burguer , ha explicat que, després d'un temps vivint a Austràlia, "en plena pandèmia vam apostar per posar en marxa a Sant Boi un negoci de restauració basat en la 'cultura del take away', encara poc estesa aquí. Kiwi Burguer valora la importància del contacte amb la clientela mitjançant les xarxes socials -Instagram, especialment-, una pàgina web pròpia i altres canals digitals.

Rosaura Alastruey, especialista en treball en xarxa professional , ha dirigit una dinàmica grupal amb el títol ‘La importància i la necessitat d’un bon networking’.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades