ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2021 01:22:52 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es compromet amb els objectius per a la neutralitat climàtica 2050
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha participat a València en una trobada del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia

11/11/2021

Sant Boi ha participat aquest dijous, dia 11 de novembre, al Encuentro Nacional del Pacto de las Alcaldías por el Clima y la Energía , que s'ha celebrat al Palau de les Arts de València coincidint amb la cerimònia del Pacte de les Alcaldies a Brusel·les. Durant la trobada, s'han signat els compromisos per a la neutralitat climàtica del Pacte de les Alcaldies.

Ha estat una jornada de treball organitzada per la Diputació de València, on s'han compartit experiències municipals innovadores i s'han donat a conèixer els nous objectius europeus de neutralitat climàtica, que inclouen una reducció mitja del 60% de les emissions de CO2abans de l'any 2050.

Durant la trobada s'han signat els compromisos per a la neutralitat climàtica 2050. L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha estat acompanyada a l'acte de signatura pel regidor de Transició Energètica i Hídrica, Daniel Martínez.

Sant Boi, juntament amb altres municipis, províncies i regions, hi expressa el desig de sumar-se als objectius renovats de neutralitat climàtica de la Unió Europea mitjançant accions per a la millora de l'eficiència energètica, la utilització de fonts d'energia renovable i l'adopció de mesures per mitigar i adaptar-se a les conseqüències de l'emergència climàtica, tot assegurant una transició justa. .

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha compartit una taula rodona amb el títol ' Municipis cap a la neutralitat climàtica ' amb representants dels ajuntaments de València, Múrcia i Pinar del Hierro. Durant la seva intervenció ha reivindicat "el paper dels municipis per generar en l'àmbit local ecosistemes favorables a la transició ecològica i la lluita contra l'emergència climàtica". "Per això", ha dit, "treballem per generar confiança i complicitats a nivell local per afavorir una transició justa i inclusiva, que no deixi ningú enrere"

L'Ajuntament de Sant Boi treballa des de fa més d'una dècada en polítiques de sostenibilitat ambiental, social i econòmica i la lluita contra el canvi climàtic. L'any 2019 es va adherir al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia , que actualitzava els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle assolits anteriorment, concretament al 2008 en una primera edició del Pacte. Ara aquests compromís tornen a fer-se més ambiciosos.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades