ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/06/2020 03:05:27 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació

mapa del web
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou objectiu en la lluita contra el canvi climàtic: reduir les emissions un 40% abans de 2030
Sant Boi s'adhereix al nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia

05/15/2019

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de Sant Boi al nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia . Aquesta decisió implica un compromís per reduir a la ciutat en un 40% abans de l'any 2030 les emissions a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle.

Sant Boi de Llobregat es va adherir l'any 2008 al Pacte d'alcaldes impulsat per la Comissió Europea, que comportava mesures per reduir les emissions en un 20% abans de l'any 2020 mitjançant actuacions de millora de l'eficiència energètic i promoció de l'ús de fonts renovables d'energia.

Mitigació i adaptació al canvi climàtic

El nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia comporta l'actualització d'aquell compromís, la definició d'un objectiu més ambiciós (reduir les emissions en un 40% en comparació amb les xifres registrades l'any 2005) i la incorporació de mesures no només per mitigar els possibles efectes del canvi climàtic, sinó per adaptar-se als seus impactes (com les onades de calor, els incendis forestals o les plagues d'insectes).

En l'àmbit local, l'adhesió al nou Pacte d'alcaldes i alcaldesses obre el camí per elaborar un pla local d'actuació global (el futur Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima), que es desglossarà en dos plans específics: un Pla local d'adaptació al canvi climàtic (amb el suport de l'AMB) i un Pla local de mitigació (amb el suport de la Diputació de Barcelona).

Aquests nous plans configuraran les actuacions que l'Ajuntament durà a terme durant els propers 10 anys per fer front a l'emergència climàtica i preservar i millorar els valors ambientals del municipi.

Entre els objectius del nou pacte impulsat per la Comissió Europea també hi ha promoure l'accés a una energia segura, sostenible i socialment assequible a tota la ciutadania, tot promovent accions per reduir les situacions de pobresa energètica.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades