ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 05:29:41 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació

mapa del web
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'àrea de jocs de la plaça de l'Olivera s'ha remodelat amb idees aportades per infants de la ciutat




Hi ha un nou joc amb forma d'arbre, un altre inspirat en una tirolina, taules de ping pong i jocs inclusius

07/11/2019

Les obres de remodelació de l'àrea de jocs infantils de la plaça de l'Olivera, al barri de Casablanca, han finalitzat. La renovació d'aquest l'espai s'ha fet a partir de les propostes fetes pels nens i les nenes del Consell d'Infància de Sant Boi. Els seus desitjos i opinions han quedat reflectits en l'espai públic de la ciutat.

És la tercera actuació en àrees de joc del municipi que es du a terme d'acord amb aquesta fórmula de participació infantil, després de les que es van fer realitat l'any 2017 a la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i al parc dels Somnis (cantonada Joaquim Auger/Girona).

D'acord amb les idees recollides dels nens i les nenes, la plaça compta amb tres àrees de jocs diferenciades: dues per a infants de diferents edats (de 0 a 3 i de 3 a 11 anys) i un espai multifuncional per a totes les edats.

Un dels jocs que s'hi han col·locat té forma d'arbre amb petites cabanes en forma d'oliva a la capçada (a la fotografia). A petició dels nens i les nenes, també hi ha un joc semblant a una tirolina, taules de ping pong i jocs inclusius, inclòs un gronxador d'ús exclusiu per a infants amb cadira de rodes.

Els treballs fets han permès configurar una plaça més amable i funcional , millor adaptada a les necessitats d'infants i famílies.

El disseny de les àrees de joc es va fer l'any passat al Consell d'Infància de Sant Boi, un organisme format per nens i nenes d'entre 9 i 11 anys que du a terme encàrrecs de l'Ajuntament per incorporar la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat.

L'Ajuntament ha invertit els darrers 4 anys 1,6 milions d'euros per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils de Sant Boi. Fins ara ja s'han dut a terme una quinzena d'actuacions de millora (en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao). Les prioritats són instal·lar jocs més vistosos, millorar l'estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades