ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2020 12:16:05 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació

mapa del web
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Altaveu tanca la 31a edició amb un notable increment de públic i més participació ciutadana
El festival consolida un model de reivindicació de la veu i la curiositat musical

09/10/2019

Sant Boi ha acollit del 6 al 8 de setembre la 31a edició del festival de música Altaveu. El certamen ha consolidat un model que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrpretes que fan servir la veu com a transmissora d'idees i missatges. L'organització ha valorat amb satisfacció la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes presentades.

Galeria de fotos (concerts)

L'escenari de Cal Ninyo ha acollit veus que són mostres de poder i vehicle per arribar a altres indrets i cultures, com les de Trovadores de las Tres Culturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson; artistes singulars que han aconseguit traspassar l'escenari i arribar a un públic molt divers. Aquesta serà la línia dels pròxims 'Altaveus': una aposta per veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

L'alt nivell musical també s'ha manifestat a la plaça de l'Ajuntament amb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos; junt amb les joves i efímeres The Manil-Las van demostrar sobre l'escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

A Can Masallera s'han presentat artistes per als paladars més exquisits. Enric Montefusco i la seva banda van congregar una gran quantitat de públic generant una connexió íntima pròpia dels artistes més carismàtics. John Paul Keith va viatjar des de Memphis a Sant Boi per fer una única actuació a Europa de rock'n'roll clàssic actualitzat amb notes pop. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres, que des de Françar van portar el ritme i el blues d'arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

Vídeo (concerts)

L'Altaveu també ha donat el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l' Altaveu Frontera , que enguany van guanyar els santboians Sockets amb un garatge punk-rock ple d'energia.

Durant aquests tres dies l'Altaveu, més enllà dels concerts musicals, esdevé un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.

Galeria de fotos (resta d'activitats)

Els espectacles i tallers gratuïts, com "Despertem la curiositat" i "El petit Altaveu electrònic" han atret petits i grans a la música menys convencional i a la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic. També han estat un èxit la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper del la dona a la indústria musical i el Trap. Han tancat la programació extramusical els documentals "The Ecstasy of Wilko Johnson" i "Janis: little girl in blue".

De l'Altaveu 2019 cal destacar la magnífica resposta del públic de Sant Boi i el Baix Llobregat, que s'ha fet seu l'esdeveniment. L'alta participació valida així l'aposta per la singularitat el festival i les seves propostes creatives.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades