CA Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/24/2021 04:39:19 AM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trßmites Participa Actualidad

mapa de la web
">Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


El Parc de la Muntanyeta, escenari d'un projecte metropolitÓ d'estudi de la biodiversitat amb papallones
Aquesta iniciativa de ciŔncia ciutadana Ús el primer pas cap a un futur Observatori MetropolitÓ de Papallones

04/15/2019

El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi acollirÓ a partir d'aquesta primavera un innovador projecte metropolitÓ d'estudi i millora de la biodiversitat que tindrÓ com a protagonistes les papallones. En breu es llanšarÓ una campanya per captar persones voluntÓries que vulguin participar en aquest projecte de ciŔncia ciutadana.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, impulsada pel Laboratori MetropolitÓ d'Ecologia i Territori de l'AMB, Ús conŔixer la biodiversitat de la xarxa de parcs i platges metropolitans. Per fer-ho, s'han escollit les papallones ja que sˇn un insecte molt sensible que dona molta informaciˇ per poder valorar i millorar la biodiversitat de diferents hÓbitats.

L'estudi s'inicia enguany a sis parcs i dues platges de l'Órea metropolitana de Barcelona: parc de la Muntanyeta (Sant Boi), parc de la Fontsanta (Sant Joan DespÝ i Esplugues), parc del Turonet (Cerdanyola), parc dels Pinetons (Ripollet), parc del Torrent de la Font i del Turˇ de l'Enric (Badalona), parc del Tramvia (Montgat i Tiana), platja de Castelldefels i platja de GavÓ.

Un projecte de ciŔncia ciutadana

En els pr˛xims dies es posarÓ en marxa una campanya per captar persones voluntÓries per participar en el projecte. Aquestes persones rebran una formaciˇ especÝfica per aprendre a identificar papallones i poder fer el seguiment cada 15 dies durant la primavera, l'estiu i la tardor.

L'estudi s'emmarca en el Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i les platges. Aquests espais metropolitans sovint ocupen una posiciˇ intermŔdia entre el teixit urbÓ metropolitÓ i els grans espais naturals. Acullen forša biodiversitat i tenen un gran valor socioambiental. L'estudi agafa les papallones diŘrnes com a espŔcies bioindicadores i vol orientar la gestiˇ futura de parcs i platges metropolitans perquŔ siguin espais capašos d'acollir molta mÚs biodiversitat.

Com a segona fase, el 2020 es planteja crear l' Observatori MetropolitÓ de Papallones (mBMS) i ampliar l'estudi al conjunt de la xarxa de parcs i platges metropolitans.


Enlaces de interÚs

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇn de Ciudad de la Ciencia y la Innovaciˇn Distintiu de gŔnere