CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/22/2022 08:53:32 AM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad

mapa de la web
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les línies nocturnes N13 i N14 incorporen un servei de parades intermèdies a demanda
Les persones usuàries, especialment dones i menors, podran escollir baixar en llocs menys solitaris i més propers a la seva destinació

03/08/2021

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, aquest dilluns 8 de març es posa en marxa el servei de parades intermèdies a demanda a les línies N13 i N14 al seu pas per Sant Boi.

Aquest servei del Nitbus està pensat perquè les persones usuàries, especialment dones i menors , puguin demanar baixar en un punt intermedi del recorregut, fora de les parades delimitades, per acostar-se a la seva destinació i haver de caminar menys temps per àrees solitàries o amb poca il·luminació.

Amb aquesta mesura, l'Àrea Metropolitana de Barcelona vol protegir i donar confiança als col·lectius més vulnerables i facilitar una mobilitat segura, equitativa i inclusiva.

Segons un estudi de seguretat i mobilitat impulsat per l'AMB, un 54% de les dones usuàries del transport públic eviten fer servir parades o estacions poc freqüentades, xifra que augmenta fins a un 60% si estan mal il·luminades o tenen poca visibilitat. El 46% eviten viatjar-hi de nit o quan es fa fosc.

A Sant Boi, les parades intermèdies es podran sol·licitar a l'N13 i a l'N14 en l'eix de la carretera C-245 (que limita amb la zona industrial) i a la ronda de Sant Ramon (zona de La Parellada, Casablanca i Camps Blancs).

Díptic informatiu

Com sol·licitar una parada intermèdia...

Per baixar en una parada intermèdia a demanda caldrà avisar el conductor o la conductora i indicar-li el lloc aproximat on es vol baixar, sempre dins de la ruta oficial de la línia. L'autobús s'aturarà en el lloc més segur. La baixada es produirà sempre per la porta davantera i en trams urbans on el vehicle es pugui aturar en un punt adossat a la vorera o sobre passos de vianants.


Enlaces de interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere