ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

30/03/2017 12:53:07
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Participassió. Comencem de nou

participassio
participassio

La primera fase del procés "particiPASSIÓ" va concloure amb la participació de més de 500 persones: 359 que es van acostar al "carrito" (element itinerant que va recórrer diferents punts de la ciutat), 75 que van formar part de les KDD (converses de petit format), i més de 100 que van prendre part a diferents sessions de treball (consells de districte, consells sectorials, trobades amb militants de partits polítics, amb els i les membres de l'equip de govern, amb tècnics i tècniques municipals de diferents departaments).

Tot això va generar més de 300 aportacions, idees i propostes. De forma resumida, es van identificar 3 grans reptes als quals hem de donar resposta amb el nou model que estem construint: la participació ha de ser amb tothom i per a tothom, ha de ser útil i tenir impacte, i ha de ser fàcil i flexible.

La segona fase ha de permetre'ns concretar com ha de ser el nou model de participació ciutadana per poder assolir aquests reptes: un nou reglament, el nou funcionament dels òrgans (consells de districte i sectorials), nous instruments i un nou portal de participació on tenir accés a qualsevol procés que tingui lloc.

Què farem per arribar-hi?

  1. Experiències pilot en un consell de districte, un consell sectorial existent i un consell sectorial de nova creació: sessions de treball amb els i les participants per proposar canvis, aplicar-los i aprendre de l'experiència per traslladar les conclusions i propostes a la resta d'òrgans (gener – juny).
  2. Resum sessions prova pilot Consell Districte Cooperativa - Molí Nou descarregar document
  3. Pressupost participatiu com a nou instrument per decidir amb la ciutadania el destí d'una part de les inversions a l'espai públic als diferents districtes (març-juny).
  4. Jornada local de reflexió sobre com, fins on i amb quins instruments s’hauria de dotar el municipi per impulsar una participació més vinculant i directa.
  5. Nou portal de participació ciutadana que permeti la participació online en aquest i en futurs processos.

Al final d'aquesta fase, esperem:

  • Haver arribat a noves persones sense experiència prèvia en processos de participació ciutadana.
  • Haver compartit una experiència útil amb totes les persones que han participat en aquest procés. I seguir tenint ganes de més.
  • Disposar d'un nou reglament de participació de caràcter sintètic, obert i flexible, i que reculli les aportacions i aprenentatges de les diferents estratègies de codisseny dutes a terme (grups promotors de ciutadania, proves pilot en òrgans existents i de nova creació, jornada de reflexió).
  • Disposar d'un nou Pla Director de Participació Ciutadana que reculli les estratègies per seguir arribant a noves persones, per comunicar-nos millor, per experimentar en noves metodologies de codisseny i cocreació, per experimentar en models de gestió d’equipaments públics de forma compartida amb la ciutadania, per incrementar la coresponsabilitat amb el teixit associatiu en la promoció i pràctica de la participació ciutadana, etc.

 

Aquest informe presenta els resultats de la primera fase del procés participatiu de la transformació del model de participació ciutadana de l'Ajuntament de Sant Boi, que ha estat realitzada durant els mesos de maig, juny i juliol del 2016.

Document 1a Fase descarregar document

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades