ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

03/12/2018 13:00:50
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Punts d'Assesorament per a l'Eficiència Energètica

Els Punts d'Assessorament per a l'Eficiència Energètic (PAE) van als mercats municipals. El punts començen a funcionar el 23 d'octubre del 2018

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat mitjançant els Punts d'Assessorament per a l'Eficiència Energètica (PAE) ofereix un servei d'assessorament energètic per tal de garantir el dret d'accés als subministraments bàsics d'aigua, de gas i d'electricitat a les persones i unitats familiars en situació de risc d'exclusió residencial que viuen a la ciutat.

Amb l'arribada de la tardor i l'inici de la campanya d'hivern, els Punts d'Assessorament per a l'Eficiència Energètica es multiplicaran i s'acostaran als mercats per a facilitar l'atenció a les persones que ho necessitin. La Llei de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica prohibeix a les companyies subministradores efectuar talls de subministrament quan un impagament es produeix per manca de recursos econòmics i les obliga a mantenir el servei de llum, gas i aigua mentre duri la situació de vulnerabilitat o de dificultat econòmica.

Els Punts d'Assessorament per a l'Eficiència Energètica s'adrecen a tota la població de Sant Boi, però especialment a aquelles persones que consideren que les seves factura de subministrament energètic o d'aigua pot presentar anomalies o irregularitats a causa de tarifes poc clares, lectures irregulars, condicions dels habitatges, les situacions de dependència o estimen que poden ser beneficiàries del bo social.

Per als ciutadans en general:

 • - Orienten en la millora de la gestió i l'eficiència energètica de les llars i en l'optimització dels serveis d'electricitat, aigua i gas.
 • - Assessoren per entendre la lectura de les factures de les companyies subministradores.
 • - Orienten per tramitar ajuts o fer gestions amb les empreses energètiques.
 • - Gestionen la regulació de les situacions anòmales.

Per als ciutadans en situació de pobresa energètica:

 • - Informen i assessoren les persones que no poden mantenir la llar en unes condicions energètiques i de benestar adequades, o que ja han rebut un avís d'impagament o de tall per part de l'empresa subministradora d'electricitat, aigua o gas.
 • - Es deriva la consulta al Punt d'Atenció Social i Assessorament per a l'Eficiència Energètica de Cal Ninyo on:
 • - Es tramitaran els informes d'exclusió residencial i fan de vincle amb els serveis socials.
 • - Acompanyen i gestionen la tramitació dels ajuts, les multes i les gestions amb les companyies com: els canvis de tarifa i de potència, de comercialitzadora, l'eliminació dels serveis extres, la gestió del bo social i del butlletí.
 • - Detecten si hi ha incompliment de la legislació vigent per part de les companyies subministradores i assessoren i acompanyen les persones usuàries en la defensa dels seus drets i en la denúncia dels incompliments.

On seran els PAE?

Pels diversos mercats que donen servei als barris de la ciutat:

 • - Tots els dimarts de 9:00h a 12:00h al Mercat Municipal Torre de la Vila i al Mercat Cooperativa.
 • - Tots els dijous de 9:00h a 14:00h al Mercat Municipal Torre de la Vila
 • - Tots els dijous de 9:00h a 14:00h al Casal de Ciutat Cooperativa-Molí Nou
 • - Tots els dimecres i divendres de 9:00h a 14:00h als mercats municipals Sant Jordi i Centre-La Muntanyeta
 • - El primer i tercer dijous de cada mes de 17:00h a 20:00h al mercat municipal de Ciutat Cooperativa
 • - El primer i tercer divendres de cada mes de 17:00h a 20:00h al mercat municipal de Torre de la Vila
 • - El segon i quart dijous de cada mes de 17:00h a 20:00h al mercat municipal de Sant Jordi
 • - El segon i quart divendres de cada mes de 17:00h a 20:00h al mercat municipal de Centre-La Muntanyeta

No hi haurà servei dels Punts d'Assessorament per l'Eficiència Energètica als mercats municipals entre el 24 de desembre i l'1 de gener, els dos dies inclosos.

Addicionalment, hi continua havent el Punts d'Assessorament per l'Eficiència Energètica fitxa i permanent en horari de 9:00 a 19:00h, mitjançant cita prèvia, que dona servei gratuït a la ciutadania tot l'any.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades