ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/10/2018 19:48:24
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Comunicats

Amb la voluntat d'aclarir els fets relacionats amb la destrucció del jaciment d'època neolítica que es trobava ubicat en una finca de titularitat municipal del carrer Canons, número 30, aquest Ajuntament manifesta el següent.

El passat 25 de setembre els tècnics municipals van descobrir que les roques on es trobava el jaciment havien estat esmicolades per una màquina excavadora o similar.

Davant d'aquesta evidència, el passat 28 de setembre l'Ajuntament va presentar la corresponent denúncia als Mossos d'Esquadra. Aquesta denúncia ha estat derivada a la Unitat de Patrimoni dels Mossos, que ha obert una investigació.

L'existència d'aquest jaciment arqueològic es va constatar a l'any 2016. L'Ajuntament va activar aleshores el protocol establert en aquests casos: elaboració d'un projecte executiu d'investigació arqueològica i sol·licitud del corresponent permís d'excavació a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya (estiu de l'any 2016).

L'estudi de la cultura material que s'hi va trobar en forma de diversos objectes de sílex i destral pulida va permetre, ja al 2017, que els arqueòlegs adscrivissin el jaciment a l'època neolítica. A l'estiu del mateix any, l'Ajuntament va sol·licitar a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya que procedís a demanar l'alta del jaciment en l'Inventari de Jaciments Arqueològics Catalans; aquest tràmit d'alta es troba en curs en l'actualitat.

La fase immediatament següent preveia l'elaboració del projecte de museïtzació del jaciment amb la instal·lació d'un mòdul d'interpretació i altres elements que permetessin la difusió de les restes arqueològiques.

Ara, a l'espera de les conclusions definitives de la investigació i del dictamen dels jutjats, aquest Ajuntament lamenta la destrucció d'un bé patrimonial en fase de protecció i manifesta el seu compromís a l'hora de demanar les responsabilitats pertinents.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades