ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

21/11/2017 10:12:24
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Contenidor d'OR

Sant Boi participa des del mes de novembre en el concurs El Contenidor d'Or. 12 municipis hi competeixen per incentivar el compromís ciutadà amb el reciclatge del vidre. La competició s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018.

Ecovidrio, l'empresa organitzadora del concurs, ha seleccionat per participar-hi municipis que destaquen per les seves accions de promoció de la recollida selectiva

Municipis participants

 • Badalona,
 • El Prat de Llobregat
 • Girona
 • Granollers
 • Lleida
 • Rubí
 • Sant Boi de Llobregat
 • Sant Cugat
 • Tarragona
 • Viladecans
 • Vilafranca del Penedès
 • Vilanova i la Geltrú

 

Premis mensuals i un gran guanyador final

El concurs 'El Contenidor d'Or' vol incrementar encara més la quantitat de residus d'envasos de vidre que es reciclen per habitant. Cada mes, el municipi que més augmenti el percentatge de vidre reciclat en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, s'alçarà amb un trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat.
En finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat. En cas de què Sant Boi sigui la ciutat guanyadora, ho destinarà a un projecte de caràcter social o mediambiental.

 

Tota la informació, a un clic

L'actualitat de la competició es pot seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat on, a més de consultar el rànquing i conèixer els municipis guanyadors de cada mes, es poden llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar envasos de vidre.

Beneficis del reciclatge del vidre

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s'utilitza per fabricar nous envasos d'aquest material, tot aconseguint-se d'aquesta manera nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics.
Amb un gest tant senzill com separar els residus d'envasos de vidre i llençar-los a l'iglú verd, es redueix el consum d'energia i les emissions de CO2, s'estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocaments i es creen nous llocs de trebal.

Sant Boi i el reciclate del vidre

Sant Boi és una ciutat compromesa amb la recollida selectiva de residus. Les accions fetes darrerament han permès passar de reciclar 957.000 kg de vidre (11,5 kg per habitant) l'any 2014 a 1.020.000 kg (12,4 kg per habitant) l'any 2016. La ciutat compta a dia d'avui amb 290 contenidors de recollida selectiva de vidre.
El desplegament d'un nou sistema de recollida bilateral l'últim trimestre de 2016 -que va comportar l'increment del nombre de contenidors de recollida selectiva- i la implicació creixent de la ciutadania són les principals raons que expliquen aquest increment.

contenidoor_quadre
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades