ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

21/05/2020 10:49:11
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Programa municipal formació a famílies

escola de mares i pares

Les xerrades virtuals es faran a través de la plataforma Meet.

INSCRIPCIÓ

És un programa d'acció comunitària que inclou activitats dirigides, fonamentalment, a tots els pares i mares del municipi i que es basa en un programa obert de xerrades i altres activitats que recull totes aquelles temàtiques relacionades amb els interessos educatius que actualment poden tenir les famílies.

S’organitza en diferents grups on l’intercanvi d’idees i d’inquietuds són els mitjans per aprendre i analitzar temes educatius específics (el desenvolupament dels infants, la relació i la convivència familiar, la relació amb l’escola i les dificultats propies de la tasca educativa.Formació a mida per a les Ampa

Dins el context del servei d’atenció i assessorament a les AMPA i el programa de formació a famílies i atenent les demandes de formació que els membres de les juntes ens fan arribar, es proposa la realització de cursos de formació a mida i en funció de les necessitats de cada AMPA:

- Català per adults

L’activitat que s’ofereix són classes de Català per les famílies del centre escolar, vinculades sovint amb l’AMPA.
Aquesta proposta formativa està dinamitzada per l’Associació Cultura Viva Santboiana, que s’encarrega d’aportar els recursos humans i materials necessaris per a dur-la a terme.

Els destinataris de l’activitat són totes aquelles mares o pares del centre escolar que estiguin interessades en aprendre o perfeccionar els seus coneixements de la llengua catalana.
S’adreça a dos grups diferenciats per nivells: un de bàsic, on les persones participants no entenen ni parlen l’idioma i un altre on s’entén l’idioma però no es parla o els costa molt.

- Informàtica aplicada a l’AMPA

L’activitat que s’ofereix són sessions d’informàtica aplicada a la gestió i necessitats de l’AMPA.
La programació dels continguts pedagògics es planteja des de la demanda específica de cada AMPA i les necessitats detectades mitjançant les reunions mantingudes i la detecció de necessitats que es el formador/a va trobant-se durant el desenvolupament de l’activitat.

Es realitzaran varies sessions de formació en tic i xarxes socials.

Tot i això la formació es desenvolupa en funció de les necessitats que el formador/a vagi detectant.

Els continguts bàsics que es treballen:

  • Competència tecnològica (com són i com es fan servir els aparells)
  • Alfabetització informacional/ alfabetització digital.
  • Capacitació informacional (com discernir quina és la informació bona i què fer amb ella).
  • Coneixement de les principals eines d'informàtica a nivell usuari
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades