ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Actualitat

mapa del web
T'escoltem
Ciutat de la Innovació

Protecció civil

Protecció civil és un servei públic orientat a establir un sistema de prevenció i de resposta davant de qualsevol tipus de riscos o situació d'emergència i comprèn les accions destinades a protegir les persones, els béns i el medi ambient de situacions de greu riscos col·lectiu, de catàstrofes i de calamitats públiques.

L'acció pública en matèria de protecció civil té com a finalitats bàsiques:

La previsió dels riscos greus, entesa com a anàlisi objectiva d'aquests i llur localització en el territori.
La prevenció, entesa com el conjunt d'actuacions encaminades tant a la disminució dels riscos com a llur detecció immediata, mitjançant la vigilància.
La planificació de les respostes davant les situacions de greu riscos col·lectiu i les emergències, i també l'estructura de coordinació, les comunicacions, el comandament i el control dels diferents organismes i entitats que actuen en aquestes respostes.
La intervenció per a anul·lar les causes i pal·liar, corregir i minimitzar els efectes de les catàstrofes i les calamitats públiques.

El restabliment dels serveis essencials i la confecció de plans de recuperació de la normalitat
La preparació adequada de les persones que pertanyen als grups d'intervenció.
La informació i la formació de les persones i els col·lectius que puguin ser afectats per riscos, catàstrofes i calamitats públiques.

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web