ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/25/2018 04:01:27 PM
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Protecció civil

Protecció civil és un servei públic orientat a establir un sistema de prevenció i de resposta davant de qualsevol tipus de riscos o situació d'emergència i comprèn les accions destinades a protegir les persones, els béns i el medi ambient de situacions de greu riscos col·lectiu, de catàstrofes i de calamitats públiques.

L'acció pública en matèria de protecció civil té com a finalitats bàsiques:

La previsió dels riscos greus, entesa com a anàlisi objectiva d'aquests i llur localització en el territori.
La prevenció, entesa com el conjunt d'actuacions encaminades tant a la disminució dels riscos com a llur detecció immediata, mitjançant la vigilància.
La planificació de les respostes davant les situacions de greu riscos col·lectiu i les emergències, i també l'estructura de coordinació, les comunicacions, el comandament i el control dels diferents organismes i entitats que actuen en aquestes respostes.
La intervenció per a anul·lar les causes i pal·liar, corregir i minimitzar els efectes de les catàstrofes i les calamitats públiques.

El restabliment dels serveis essencials i la confecció de plans de recuperació de la normalitat
La preparació adequada de les persones que pertanyen als grups d'intervenció.
La informació i la formació de les persones i els col·lectius que puguin ser afectats per riscos, catàstrofes i calamitats públiques.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web