ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/10/2020 12:59:43 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Policia educadora

logo_policia

La unitat d'Educació Viària de la Policia Local de Sant Boi compleix els seus 30 anys de singladura.
El treball de la Policia educador el podem dividir en 5 línies de treball:

Mobilitat segura

Aquest és un dels grans eixos estratègics funcionals de la Policia Local. En aquest sentit, treballem a la llum del contingut del Pacte per la Mobilitat Segura i Sostenible i la Carta Europea de la Seguretat Viària. per un cantó, i el Pla de Civisme de Sant Boi per l’altre.

Treballem aquest aspecte amb activitats escolars i extra-escolars, en el lleure, amb persones amb discapacitat.

En virtut d’aquest espai estratègic, avancem en base a una sèrie de fites operatives que anem treballant en xarxa, amb la Fundació Marianao.

L'auca de la bici

L’auca de la bicicleta podria ser considerada com el símbol que marca un nou inici... De manera que podem afirmar que la Policia Local de Sant Boi de Llobregat defineix el seu futur amb la paraula “bicicleta” com a teló de fons:

  • Impulsió i conscienciació. Els monitors d’Educació Viària són una Unitat Ciclista que explota la seva pròpia imatge per impulsar l’ús de la bicicleta.
  • Instal·lacions i facilitats. La Comissaria de la Policia Local disposa d’un espai ciclista on troben ubicació la flota ciclista d’educació viària (més de 15 bicicletes per a públics de tots els trams d’edat), les bicicletes dels propis monitors, un stock de bicicletes disponible per a d’altres usos operatius, així com les particulars dels membres de l’Associació Esportiva de la Policia Local.

És interessant destacar, des d’un pla tècnic, que l’auca de la bicicleta està construïda amb un doble discurs: un leit motiv topogràfic i un eix clau normatiu a cada vinyeta.

Tornar adalt

L'autoprotecció personal

Treballem l'educació per l'autoprotecció personal conjuntament amb Serveis socials i protecció Civil.
Ferm tallers de:

  • Defensa personal per a Dones
  • Defensa personal per a altres
  • Educació per a la protecció civil

Tornar adalt

Convivència cívica

Treballat conjuntament amb l'Oficina de Civisme els escolars gaudeixen de la nostra auca de civisme Auca de civisme , incardinada en el Pla de civisme de l’Ajuntament. Aborda de manera directa però exempta de prejudicis els principals problemes de convivència que sofrim a Sant Boi.

L'auca dels animals

L’auca dels animals Completa la trilogia virtuosa de la convivència a Sant Boi per ajudar-nos a treballar la formació i la conscienciació,

Tornar adalt

Convivència Saludable

L'Educació per a la Convivència saludable es treballa conjuntament amb els Centres d'assistència sanitària, amb el departament de Prevenció de drogodependències i el Parc agrari.
Fruit del treball conjunt han sorgit dues unitats de treball, l'Equip 3 de Prevenció i el de Medi natural fluvial amb bicicleta

Tornar adalt

Educació alternativa

Des de l'educació Alternativa es treballa conjuntament amb l'Oficina de Civisme , els Mossos d'esquadra i la Fiscalia de Menors, l'allternativa a la sanció administrativa i l'aternativa a la sanció penal.

Consells

Determinades situacions, per definició imprevistes, acostumen a rebre una resposta inadequada per part d’uns implicats que mai no s’hi havien hagut d’enfrontar. És per això que considerem interessant d’intentar generar-hi automatismes, reaccions primeres enfocades a canalitzar des d’un primer moment encertadament els primers moviments de l’afectat per un accident o un incident. I sobre tot, ens sembla molt rellevant aclarir a tothom què no fer davant d’un robatori, un incendi o una inundació...

Normativa

El marc jurídic és obligadament dinàmic. A partir de quina edat es pot conduir una moto de 600 cc?... Pot anar assegut al davant un nen d’11 anys?... Quina és la taxa d’alcohol màxima permesa per a un ciclista de 16 anys?... Aquí hi trobaran les respostes.

Els nostres compromisos

Quan de temps s’ha d’esperar per rebre una resposta de la Policia Local al seu mail?... Què poden esperar de nosaltres els col·legis i instituts?... Les grans declaracions viuen del rèdit que dóna el fet que el paper no es posa vermell i que les promeses al vent no són vinculants... En canvi, de seguit trobarà, negre sobre blanc, el nostre contracte amb els veïns i les veïnes de Sant Boi, amb les institucions i amb la Comissió Europea.

Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades