ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/04/2020 12:33:18
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


BAN Gestiˇ dels residus domŔstics

Amb motiu de la situaciˇ d’emergŔncia sanitÓria provocada pel COVID-19 i amb l’objectiu de reduir els riscos i prevenir el contagi entre la ciutadania, resulta imprescindible dictar instruccions sobre la gestiˇ dels residus domŔstics que seran d’aplicaciˇ a partir del 2 d’abril de 2020. Per la qual cosa

FAIG SABER

  • 1. La gestiˇ dels residus domŔstics es considera un servei essencial i, per tant, l’Ajuntament el continuarÓ prestant amb normalitat.
  • 2. El maneig domiciliari dels residus domŔstics de les llars que no estiguin en quarantena o que no tinguin persones positives es realitzarÓ de la manera habitual, separant les diverses fraccions i dipositant-les en els contenidors corresponents. Els guants de lÓtex o nitril s’han de dipositar al contenidor de la resta (gris), no al contenidor d’envasos lleugers (groc).
  • 3. Les llars en quarantena o amb persones positives no podran dur a terme la separaciˇ selectiva dels residus domŔstics. Tots els residus generats a la llar s’hauran de dipositar en el contenidor de resta (gris). La bossa amb els residus generats per la persona malalta s’haurÓ d’introduir a dins d’una segona bossa abans dipositar-la a la bossa d’escombraries generals de la llar.
  • 4. No es considera essencial el servei de recollida de mobles vells, electrodomŔstics, piles i bateries, joguines, olis vegetals i minerals, pintures, dissolvents, fluorescents, cartutxos d’impressora, m˛bils i altres residus assimilables. Per aquest motiu, de manera temporal queden fora de servei la deixalleria municipal, les deixalleries m˛bils i els punts verds. La recollida d’aquests residus es normalitzarÓ un cop finalitzin les mesures excepcionals dictades per l’estat d’alarma.
  • 5. Resta prohibit llanšar, abandonar, abocar o deixar qualsevol residu en vies i espais p˙blics, a la xarxa de sanejament, a solars o transports. Especialment, resta prohibit abandonar guants, mascaretes i altres elements de protecciˇ a la via p˙blica atŔs que poden generar una situaciˇ de risc per a la salut de la resta de la ciutadania.
  • 6. Tota persona que contravingui la disposiciˇ anterior podrÓ ser denunciada per l’autoritat competent, qui podrÓ imposar multes de 150 a 600€.

El que es fa p˙blic per a general coneixement i compliment.

A Sant Boi de Llobregat, a 1 d’abril de 2020.

L’Alcaldessa
Llu´sa Moret i Sabidˇ

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades