ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

13/11/2020 11:31:39
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Servei Públic de Consum

El Servei Públic de Consum és un servei d'àmbit municipal gratuït que té com objectiu principal informar i ajudar a les persones consumidores i usuàries empadronades a Sant Boi de Llobregat en la defensa dels seus legítims drets.

Serveis que ofereix:

  • Informació, ajuda i orientació a les persones consumidores i usuàries per a l'adequat exercici dels seus drets.
  • Recepció i tramitació de reclamacions, queixes i denúncies en temes de consum.
  • Realització de mediacions de consum com a via de resolució de conflictes
  • Realització de vistes arbitrals de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya al municipi.
  • Orientació, si escau, sobre les direccions d'altres centres públics o privats d'interès per a les persones consumidores.
  • Campanyes de promoció la mediació i l'arbitratge de consum.
  • Realització de campanyes informatives sobre normativa de consum al comerç local.
  • Organització i desenvolupament d'activitats formatives en matèria de consum a la ciutadania.

Canvi de nom de OMIC a Servei Públic de Consum

En els darrers anys, s’estan produint importants avanços en l’àmbit social i legislatiu que han propiciat canvis favorables per a aconseguir la igualtat d’oportunitats i de tracte entre dones i homes.

Seguint amb aquesta línia i per contribuir a fomentar la igualtat i eliminar llenguatge sexista, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, més coneguda com OMIC, ha canviat el seu nom passant a anomenar-se Servei Públic de Consum.

Amb motiu de les especials circumstàncies provocades per la COVID-19, les persones consumidores no podem ser ateses de manera presencial.
Malgrat això, el Servei Públic de Consum tramita de manera telemàtica les reclamacions que es presenten davant el Registre General d'Entrada Municipal, ja sigui a través de la secció de Tràmtis en línia, o bé davant l'Oficina d'Atenció a les Persones.

Actualment s'està fent atenció telefònica, prèvia sol·licitud de cita d'AGENDA DE CONSUM, de manera que el personal tècnic trucarà a l'hora convinguda per assessorar/informar en matèria de consum.
Per demanar cita cal trucar al telèfon de l'Oficina d'Atenció a les Persones Tel. 93 654 82 23 o 93 635 12 12

Informacions:

Tràmits en línia:

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades