ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/07/2019 13:32:44
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Gent Gran

Triptic informatiu activitats Gent Gran

Des de l’àmbit de la Gent Gran es vol donar resposta a les necessitats i als interessos de les persones de 60 anys i més, a través de recursos i serveis municipals i d’activitats puntuals que s’organitzen al llarg de l'any.

Per altra banda també es participa en projectes de col·laboració amb totes les entitats i serveis que treballen per a les persones grans del municipi, i amb la Coordinadora d’Associacions de Gent Gran de Sant Boi.
Tots els recursos i serveis estan adreçats a les dones i els homes de 60 anys i més del municipi.

Ubicació: Can Jordana (C/ Ebre, 27) Tel. 93 635 12 00 ext. 169
programagentgran@santboi.cat

Servei municipal Punt de Voluntariat per a Gent Gran

El Servei Municipal Punt de Voluntariat , es va crear l’any 2003 amb la col·laboració de la Creu Roja Local.

A través del servei, l’Ajuntament desenvolupa actuacions per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables a través de l’acció voluntària, incrementar la captació de persones voluntàries, fomentar l’intercanvi intergeneracional per tal de compartir sabers i coneixements entre grans i joves, i disposar i oferir un servei de qualitat, de gestió local del voluntariat.

El servei també ofereix atenció individualitzada i suport social a persones majors de 60 anys amb manca d’autonomia personal, problemes familiars o d’exclusió social, i a les associacions de gent gran.

Informació: Punt Voluntariat per a Gent Gran
Can Massallera: c/ Mallorca, 30
Telèfon 93 654 89 50 ext:. 241
puntvolgentgran.santboi@creuroja.org

 

Carnet Gent Gran

És un carnet personal, intransferible i gratuït, per a persones de Sant Boi de Llobregat majors de 55 anys, que dóna dret a descomptes i avantatges a vàries botigues de Sant Boi, cinema, espectacles diversos, alguns poliesportius (...). Es lliura juntament amb un document explicatiu dels descomptes que preveu i on es pot utilitzar.

Més informació

 

Servei de Menjador per a Gent Gran de Can Massallera

El Servei de Menjador per a Gent Gran es crea amb la finalitat de garantir una alimentació adequada a les persones de més de 60 anys, que presenten dificultats personals o socials i/o baixos ingressos econòmics. El servei ofereix a les persones usuàries una dieta adequada a les seves necessitats nutricionals, així com un espai de relació social i de prevenció de situacions d’aïllament i solitud.

Per a la utilització del servei de menjador s’establirà com a contraprestació el pagament, per part de la persona usuària, d’un preu públic municipal que, per raons socials i d’interès públic, es fixa per sota dels cost real del servei. En tot cas, per a l’establiment del preu públic es preveu l’aplicació d’un barem socioeconòmic que avalua la situació personal de cada usuari/ària.

Actualment hi ha Actualment hi ha dos serveis de menjador: Menjador de Can Massallera i Menjador Ciutat Cooperativa-Molí Nou

Informació: Servei de Primera Acollida, Serveis Socials Bàsics de Can Masallera i Serveis Socials Bàsics de Cooperativa.

 

Cursos Alfabetització en Castellà i de conversa en Català

Els cursos d’alfabetització tenen l’objectiu de formar les persones en les competències bàsiques de lectura i escriptura, així com ampliar coneixements, i conservar i potenciar les facultats mentals. Les classes es realitzen en els diferents equipaments municipals. Les classes de conversa en català es realitzen per tal que les persones grans es familiaritzin amb la llengua catalana a través de la pràctica i la simulació de situacions habituals de la vida quotidiana.

L’horari de les classes és d’una hora i mitja un dia a la setmana. Les persones que imparteixen els cursos són persones voluntàries.

Informació: Servei municiapl Punt Voluntariat
Can Massallera: c/ Mallorca, 30
Telèfon 93 654 89 50 ext. 241
puntvolgentgran.santboi@creuroja.org

Tallers de Manualitats

El taller de manualitats ofereix una formació específica en tècniques manuals per l’elaboració d’objectes variats d’ornamentació. Les classes es realitzen als diferents equipaments municipals. Actualment hi ha 7 grups de manualitats ubicats a Can Massallera, Casal de gent gran de barri Centre, Casal de barri Marianao, Casal de barri Casablanca, Casal de barri Camps Blancs i Casal de barri Ciutat Cooperativa- Molí Nou. Les sessions tenen una durada d’una hora i mitja setmanals i es realitzen al llarg de 10 mesos l’any (del setembre fins el juny).

Informació i inscripcions:
Can Jordana (c/ Ebre, 27) Tel. 93 635 12 00 ext. 169
programagentgran@santboi.cat

 

Classes de Gimsuau

Les classes de gimsuau es realitzen amb l’objectiu de fomentar i potenciar l’activitat física en les persones majors de 60 anys a través de la pràctica esportiva adaptada a les seves capacitats.
L’activitat es realitza als diferents casals de barri i als poliesportius de la ciutat.
Les classes tenen una durada de tres quarts d’hora i es realitzen 2 dies a la setmana durant 10 mesos a l’any.
A més, al llarg de tot l’any, s’organitzen activitats addicionals que complementen l’activitat esportiva, com són les sortides i/o passejades per entorns naturals i urbans, la Marxa de la Gent Gran, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, la Diada Esportiva , etc.

Informació i inscripcions:
Can Jordana (c/ Ebre, 27) Tel. 93 635 12 00 ext. 169
programagentgran@santboi.cat

 

Taller de Poesia i Escriptura creativa

Són tallers on les persones tenen l’oportunitat d’aprendre a escriure amb fluïdesa i trobar una veu pròpia amb la que expressar la teva sensibilitat. És un curs dinàmic de creació personal de textos, en català o en castellà.
Les sessions són setmanals i tenen de dos hores durant 10 mesos l’any.

Els tallers es realitzen els dijous (18h a 20h) a Cal Ninyo (c/ Major, 43) on es treballa la creació en llengua castellana, i els dimarts (18h a 20h) al Casal de barri Marianao (c/ Miquel, 2) on es treballa la creació en català.

Informació i inscripcions: Can Jordana. (c/ Ebre, 27) Tel. 93 635 12 00 ext. 169 programagentgran@santboi.cat

 

Cursos d'informàtica i TIC

Són cursos bàsics d’informàtica per a persones no iniciades a l’aula d’informàtica Cibergran, ubicada a l’equipament municipal Can Massallera.
La durada aproximada de cada curs és de 12 sessions, distribuïdes de dilluns a dijous de 9.30 a 11.30 h.
Durant els mateixos dies, l’aula és oberta en accés lliure d’11.30 a 12.30 h per tal que les persones puguin informar-se, connectar-se, fer consultes o aprendre mitjançant diferents aplicacions auto formatives.
A més, s’ofereix un servei de consultes tècniques i assessorament sobre noves tecnologies i un servei de documentació.

Informació i Inscripcions:
Cibergran
Can Massallera (c/ Mallorca, 30), de dilluns a dijous de 11.30 a 12.30 h
programagentgran@santboi.cat

 

Tallers d’Entrenament de la Memòria

Els tallers es realitzen a través de les entitats Associació de Familiars d’Alzheimer Baix Llobregat - Delegació Sant Boi ubicada a Can Massallera

Informació i inscripcions:
Associació de Familiars de malats d’Alzheimer Baix Llobregat
Can Massallera: c/ Mallorca, 30
Telèfon 93 654 89 50
tsocial@afabaix.org

 

Espais lúdics i de salut

Els espais lúdics i de salut són unes infrastructures ubicades en places i parcs, dissenyats per estimular l’activitat física i sensorial de les persones grans, afavorint l’exercici per tal de millorar la qualitat de vida a través del seu ús lliure i gratuït.

Actualment a Sant Boi tenim dos espais lúdics, ubicats als districtes de Ciutat Cooperativa-Molí Nou (plaça Jules Verne) i al de Camps Blancs i Casablanca. Àrea de Lleure de Torrelavila (Av. Aragó s/n), completament senyalitzats per a la seva correcta utilització.

Per tal que totes les persones grans puguin aprendre a utilitzar de manera correcta i segura aquests circuits, l’Ajuntament de Sant Boi realitza durant tres mesos l’any, sessions de dinamització obertes i gratuïtes per a la gent gran, amb l’objectiu de garantir-ne la correcta utilització.

Informació i inscripcions:
Can Jordana (c/ Ebre, 27) Tel. 93 635 12 00 ext. 169
programagentgran@santboi.cat

 

Quinzena Cultural de la Gent Gran

La Quinzena Cultural de la Gent Gran es realitza anyalment a partir de la implicació i la col·laboració de les diferents associacions de gent gran, així com els recursos i els serveis municipals i locals que treballen en l’àmbit, amb la finalitat de donar a conèixer les diferents actuacions, activitats i projectes que es desenvolupen a Sant Boi, tant a la gent gran com a la resta de ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

La Quinzena Cultural comença la primera setmana del mes de maig, i es desenvolupa durant quinze dies, finalitzant el dia 20 de maig, amb la celebració de la Festa Gran de la Gent Gran, que és homenatge que l'Ajuntament de Sant Boi ret a totes les persones que han fet 80 anys al llarg de l'any.

En el 2019, a la XXa Quinzena Cultural de la Gent Gran es va presentar el vídeo de la campanya de sensibilització contra el maltractament a les persones grans. 

Tornar a dalt

Associacions i Casals de la Gent Gran

Al municipi de Sant Boi de Llobregat existeixen 7 Associacions de Gent Gran, 3 Casals d’Avis i 2 Associacions de Familiars d'Alzheimer i altres Demències, amb totes aquestes entitats l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat manté amb la majoria de Convenis de Col·laboració Econòmic i/o Tècnic, i Col·laboració a través d'Accions o Projectes Concrets.

 • Associació Gent Gran Ciutat Cooperativa-Molí Nou.
 • Associació Gent Gran Els Vinyets - Molí Vell.
 • Associació Gent Gran Barri Centre.
 • Associació Jubilats i Pensionistes Sant Boi.
 • Asociació de Pensionistes i Jubilats de Camps Blancs
 • Asociació de Jubilats i Pensionistes de Casablanca
 • Associació Gent Gran l’Edat de Platí.
 • Casal Municipal d’Avis Els Vinyets – Molí Vell.
 • Casal de gent gran de barri Centre.
 • Casal de Gent Gran de Sant Boi (Generalitat).
 • Associació Alzheimer i Altres Demències “Francisco Amat.
 • Associació Familiars d’Alzheimer Baix Llobregat de Llobregat - Delegació Sant Boi.

Coordinadora d’Associacions de Gent Gran:

La finalitat de la Coordinadora d’Associacions de Gent Gran de Sant Boi de Llobregat és la de coordinar a totes les Associacions de Gent Gran i a les Associacions de Jubilats i Pensionistes del municipi per a millorar el desenvolupament de les activitats i/o projectes adreçats al col·lectiu, que duguin a terme aquestes entitats, així com representar-les i participar activament en les reunions, actes i altres activitats de caire municipal, local i supralocal que tinguin a veure amb aquest àmbit. Formen part de la coordinadora:

Tornar a dalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades