ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/17/2022 06:14:16 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat

Manifest

La situació de crisi financera i econòmica que estem vivim està portant a un fals debat sobre la suposada contraposició entre la solidaritat interna i la solidaritat cap a l’exterior. No es tracta d’escollir entre atendre a les persones de casa nostra que pateixen les conseqüències d’aquesta crisi i la solidaritat cap a les persones del països del Sud que, des de fa molt de temps, veuen vulnerat el seu dret fonamental a viure amb dignitat. En un món tan interdependent com l’actual, les accions contra l’exclusió social al nostre entorn més proper i la cooperació al desenvolupament són l’expressió d’una mateixa visió solidària i de lluita contra la pobresa, les seves causes i conseqüències, ja sigui a Sant Boi, als països africans del Sahel, a Nicaragua o a qualsevol altre indret del món.

La convicció que la solidaritat no té fronteres s’ha de convertir en un compromís personal, col·lectiu, institucional i polític per la justícia social al qual tots i totes estem cridats. Des del món local, des del municipi, veiem les cares de la crisi en molts i moltes dels i de les nostres conciutadans i conciutadanes. I també des de les ciutats veiem el nostre món global a on 830 milions de persones passen fam cada dia.

Cal defensar la cooperació i la solidaritat com un valor ètic i social imprescindible per a fer realitat un món a on tothom, a tot arreu, gaudeixi el que proclama l’article 22 de la Declaració Universal dels Drets Humans:

“Tota persona té dret d’obtenir la satisfacció dels seus drets econòmics, socials i culturals mitjançant l’esforç nacional i la cooperació internacional segons l’organització i els recursos de cada país”.

“Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat” és una campanya de mobilització ciutadana per reivindicar i visibilitzar aquest compromís personal i col·lectiu que compartim totes les persones que donem suport, participem o són beneficiàries en projectes de cooperació internacional.

www.jodonolacara.cat
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades