ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

26/08/2020 15:24:42
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Pacte de Ciutat

La resposta de la nostra ciutat a la crisi generada per la COVID-19 serà una resposta de consens, col·lectiva.

El Ple municipal va aprovar el dia 30 de juliol de 2020 el Pacte de ciutat per un impuls social i econòmic de Sant Boi. Totes les forces polítiques del consistori van suscriure aquest document, que expressa el compromís de treballar conjuntament per refer les bases de l'economia local i combatre les desigualtats socials que la pandèmia ha accentuat al llarg dels darrers mesos.

Des d'una voluntat d'acord i corresponsabilitat política, aquest Pacte de Ciutat es planteja com un instrument per afrontar amb garanties una situació difícil que només podrà canviar si, de manera col·lectiva, s'estableixen unes bases estratègiques sòlides i consensuades de benestar i creixement per als anys vinents.
Per això, el protagonisme d'aquest Pacte de Ciutat s'estén al màxim nombre d'agents econòmics i socials de Sant Boi, que tenen un paper protagonista en el grup promotor encarregat de desenvolupar aquest gran acord i de traduir-lo en actuacions concretes.

Dimensió social i econòmica

Aquestes actuacions tenen una doble dimensió, social i econòmica.
Des del punt de vista social, per combatre les desigualtats i l'impacte de la crisi sanitària en les condicions de vida dels santboians i les santboianes.
Des del punt de vista econòmic, per contrarestar l'impacte que la paralització de l'activitat ha tingut en el teixit comercial i empresarial de la ciutat i en la destrucció i en la precarització de llocs de treball.

Palanques de transformació

El Pacte de Ciutat anticipa algunes de les receptes que poden ajudar a revertir aquesta situació.
S'hi identifiquen quatre palanques de transformació que probablement tindran un pes significatiu, com a eixos transversals, en les polítiques dels pròxims anys:

  • la digitalització per garantir un accés universal i igualitari de la ciutadania a la tecnologia;
  • la innovació com a requisit per trobar solucions veritablement transformadores;
  • la sostenibilitat social, econòmica i ambiental de les actuacions que es duguin a terme
  • la valoració del paper indispensable de la salut i de l'anomenada 'cultura de la cura'.

Aquests dos últims factors (sostenibilitat i salut) connecten amb l'estratègia de ciutat que Sant Boi ha vingut desenvolupant al llarg dels darrers anys.

Un grup promotor

Un cop aprovat el Pacte de Ciutat, el següent pas és la constitució del seu grup promotor. Aquest grup s'encarrega de fomentar l'adhesió del màxim nombre possible d'agents econòmics i socials, consensuar els eixos d'actuació, desenvolupar els continguts i fer-ne el seguiment.

Document REACTIVEM SANT BOI. Pacte de Ciutat per un nou impuls social i econòmic de Sant Boi (Juliol 2020)

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades