ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

26/04/2020 10:20:11
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ajuntament

Els nostres infants han demostrat ser uns autèntics herois i heroïnes després de sis setmanes de confinament.

A mares i pares se’ls obre, a partir del diumenge 26 d’abril, una possibilitat de millorar l’antinatural situació que estan vivint els i les filles.

Sortir no implica un retorn a la normalitat. És una situació nova que ningú no sap massa bé com afrontar.

Aquestes idees i recomanacions poden ser útils per preparar les primeres sortides i aprofitar-les de manera satisfactòria:

abans la sortida durant la sortida després la sortida

Abans de sortir

És important explicar als fills i les files què es farà abans, durant i després de la sortida. Anticipar i explicar, en un llenguatge clar i adaptat a cada edat, ajudarà a marcar els límits i establir els objectius.

Pot donar-se el cas que algun infant no vulgui sortir; en aquest cas és recomanable:

  • - No forçar la sortida
  • - Destacar els aspectes més positius de fer-ho.
  • - Dedicar una dies més a preparar-la amb la seva participació.
  • - Anticipar el què fareu i el què no fareu.

Un primer objectiu clar: Protegir-los

Primer de tot, com a mares i pares, hem de conèixer les instruccions de les autoritats per poder dur-les a terme de manera eficaç. I després ens hem de preguntar: què en saben ells i elles?

Podem explicar als més petits hi ha una malaltia invisible, secreta. Que no se sap molt bé on s’amaga. És possible que també estigui al terra, com la pols. És possible que estigui a dins d’una persona gran o d’un altre nen o nena, i és possible que ells i elles no ho sàpiguen.

Hem de preparar-nos i explicar-los que han de ser responsables per protegir-se i per protegir els altres: rentar-se les mans abans de sortir, no agafar coses del terra ni tocar a altres persones de moment. No ficar-se la mà a la boca ni tocar-se el nas ni els ulls.

Si ens trobem amb amics o amigues, només poden saludar-nos de lluny, no podem tocar-nos, ni jugar amb ells.

Podem practicar a casa abans de sortir: ens haurem de comportar igual que si estiguéssim a fora, podem provar la mascareta (si sortiran amb ella, ja que no és obligatori sinó recomanable i només a partir dels tres anys), veure com ens sentim amb ella posada i intentar no tocar terra ni objectes durant l’estona que duri el joc d’imitació.

Ens hem d'autorevisar abans de cada sortida: tenim aquestes informacions clares?, les hem compartit amb tota la família?, hem parlat prou amb els nostres fills i filles amb un llenguatge adaptat a les seves edats?

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades