ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/04/2020 10:27:51
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ajuts aigua i residus_COVID19 PYMES i autònoms

Davant l’impacte econòmic que la declaració d’Estat d’alarma ha ocasionat en les petites i mitjanes empreses i en els treballadors autònoms, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha coordinat amb les companyies subministradores d’aigua la posada en marxa d’una sèrie d’ajuts econòmics per poder fer front als rebuts d’aigua i a la taxa metropolitana de tractament de residus.

L’AMB també vol fer un èmfasi especial, durant aquest període, en la tarifa social de l’aigua i del tractament de residus, a la qual es poden acollir totes aquelles famílies que hagin patit una disminució dels seus ingressos a causa de l’actual crisi.

Ajuts a PIMES i autònoms

Aquests ajuts estan destinats a empreses que ocupin menys de 50 persones i que no superin un volum de negoci anual de 8 milions d’€, així com a treballadors autònoms. Hi ha dues línies d’actuació:

  • -Congelació de les factures de la companyia d’aigua mentre sigui vigent l’estat d’alarma. Així, durant aquest temps, els beneficiaris estaran exempts del pagament dels rebuts i taxes
  • -Establiment d’un pla personalitzat de finançament de les factures, sense interessos, un cop finalitzi l’estat d’alarma i fins a un màxim de 6 mesos

Les empreses i treballadors/es que s’hi vulguin adherir han de reunir els següents requisits:

  • 1. Han d’acreditar que es tracta d’una petita i mitjana empresa i/o treballador autònom
  • 2. El perceptor ha de ser el titular del contracte de subministrament d’aigua potable pel qual es demana l’ajut. De la matexa manera, el contracte de subministrament d’aigua ha d’estar en vigor i el beneficiari ha de disposar d’un comptador individual.

Per a l’atorgament de l’ajuda, els interessats s’han de posar en contacte amb la companyia subministradora d’aigua del seu municipi a través dels canals que aquesta disposi.

Bonificació social de l’aigua per a les famílies

La tarifa social és el mecanisme per aconseguir que les famílies que travessen una situació de dificultat econòmica disposin d’unes condicions especials per consumir el volum d’aigua que l’OMS s’estableix con un consum de primera necessitat i estàndard.

La tarifa social bonifica el 50% de la quota de servei, que és la quantitat fixa que es paga amb cada rebut. A més, també es bonifica el 50% de la part variable del rebut, associada al consum, sempre que aquest se situï en el primer tram (entre 0 m3 i 6 m3 per client) o en el segon tram (entre 6m3 i 9m3 per client), que equival al consum estàndard segons l’OMS.

L’AMB ha equiparat aquests ajuts i els requisits per accedir-hi amb els de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que gestiona el cànon de l’aigua, de manera que els clients que accedeixin a una bonificació també podran beneficiar-se de la resta.

La tarifa social es pot sol·licitar en qualsevol moment a la companyia que presti el servei d’abastament d’aigua.
A banda de les famílies afectades per la crisi econòmica derivada de la COVID-19, també està adreçada a famílies i/o persones amb les següents característiques:

  • -Unitats familiars en què tots els membres es trobin en situació d'atur
  • -Persones de més de 60 anys que siguin pensionistes de la Seguretat Social per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat i que cobrin una pensió mínima.
  • -Persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 75%, o amb un nivell III de grau de dependència reconeguda per l’Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

En virtut de la Llei 24/2015 de Pobresa energètica del Parlament de Catalunya, la ciutadania que no pugui fer front als seus rebuts d’energia i aigua no veurà el seu subministrament interromput.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades