ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/01/2019 09:56:09
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat

L'Ajuntament farà durant l’època nadalenca un esforç addicional per tractar el volum excepcional de residus que es generen durant aquestes dates. Gràcies a la col·laboració de la ciutadania, es pretén aconseguir disminuir la brutícia als carrers de la ciutat, millorar la qualitat de l’espai públic i reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Reforç del servei durant el Nadal

L'Ajuntament realitzarà un reforç de recollida al carrer durant els dies de més generació de deixalles (25, 26 i 27 de desembre, i 1, 6 i 7 de gener). Aquest fet implicarà un augment en la freqüència de neteja dels carrers i places de la ciutat, i en especial de la recollida dels residus dels contenidors de totes les fraccions, per tal d’evitar el seu desbordament i l’acumulació de brutícia al seu voltant. Així mateix es durà a terme la recollida habitual porta a porta de paper i cartró comercial. El servei funcionarà de dilluns a dissabte en l'horari habitual, llevat del 24 i 31 de desembre, i 5 de gener. En aquests dies, caldrà avançar el moment de dipositar el cartró al carrer, ja que la recollida es realitzarà en horari de tarda. La deixalleria municipal, així com els punts verds del Mercat de la Muntanyeta i Ciutat Cooperativa, funcionaran en horari habitual (llevat dels dies festius).

Cartró i embalatges

Cal plegar les caixes de cartró abans de dipositar-les al contenidor blau; d’aquesta manera s’evita que el contenidor s’ompli ràpidament i es desbordi. En el cas dels embalatges de regals, s’han de separar cadascun dels elements que els componen (cartró, cintes, plàstics, porexpan, etc.).

Vidre i altres envasos

És molt important fer servir correctament els contenidors i sobretot no deixar bosses d’escombraries a fora. El vidre, com les ampolles de cava o d’altres tipus de begudes, han d’anar al contenidor verd. Els envasos de plàstic, llaunes i brics cal dipositar-los al contenidor groc. Finalment, les restes de menjar van al contenidor marró destinat a dipositar la matèria orgànica.

Arbres de Nadal

D’altra banda, s’habilitaran uns espais destinats a la recollida d’arbres de Nadal (c. Torras i Bages, c.Pau Casals, Mercat de la Muntanyeta, plaça de Catalunya, plaça de la Generalitat, c.Cristòfor Colom) fins el 13 de gener. Els arbres recollits es portaran a una planta de compostatge, i es transformaran en un adob natural.

Joguines, piles i altres

Alguns residus especials, com les joguines, les piles, els aparells electrònics o l’oli domèstic, requereixen d’una gestió específica. Per aquest motiu, no es poden dipositar als contenidors i han de ser portats a la deixalleria, als punts verds, o als punts de recollida distribuïts per diferents establiments comercials, escoles i instituts, casals i altres edificis i dependències municipals.

Telèfon Net

En cas de qualsevol dubte relacionat amb la recollida de residus i la netejà viària, cal trucar al Telèfon Net (900 10 88 30). Podeu trobar més informació i consultar temes relacionats amb la gestió dels residus el web sbrenova.cat

Mobles i trastos vells i recollida de restes vegetals

Durant les festes de Nadal, com durant la resta de l’any, cal respectar l’horari per deixar els mobles i trastos vells al costat de la porta de l’habitatge, de 20 a 22 h, en el dia indicat per a cada barri. A l’endemà, el servei de recollida s’encarregarà de retirar tots els mobles i trastos vells del carrer (fins i tot els dies festius). De la mateixa manera, cal respectar l'horari per dipositar al carrer les restes vegetals generades als barris de muntanya, en el dia indicat per a cadascun d'ells, per tal de ser recollits, com en el cas del residus voluminosos, durant l'endemà.

Principals recomanacions

► Cartró: cal plegar el cartró abans de dipositar-lo al contenidor.
► Joguines, piles i aparells electrònics: portar-los a la deixalleria o als punts verds.
► Arbres de Nadal: del 6 al 13 de gener hi haurà espais destinats a la seva recollida (Torras i Bages, Pau Casals, Mercat de la Muntanyeta, plaça de Catalunya, plaça de la Generalitat i Cristòfor Colom).

Punts per embolicar regals

L'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania punts per embolicar els regals de les festes nadalenques amb paper de diari i materials reciclats. N'hi ha al Mercat de la Muntanyeta, a plaça Catalunya i al carrer Jaume I tocant a Francesc Macià. Els trobareu fins divendres d'11 a 13 hores. La iniciativa vol sensibilitzar sobre la necessitat d'evitar generar residus.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades