ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

23/09/2021 11:01:49
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es transforma

La transformació de l’espai públic és una de les grans prioritats de l’Ajuntament de Sant Boi. Els objectius d’aquesta transformació són:

  • - Modernitzar l’entorn urbà
  • - Comptar amb un espai públic centrat en les persones
  • - Avançar cap a una mobilitat més sostenible
  • - Potenciar la salut ambiental
  • - Afavorir l’eficiència energètica
  • - Donar un nou impuls a l’activitat econòmica

La transformació de Sant Boi està vivint grans avenços durant aquest any, amb projectes tan importants com el nou Parc d’Aigües de la Muntanyeta (piscines d’estiu), la remodelació de la plaça del Mercat de la Muntanyeta o la conversió de la carretera C-245 en passeig urbà.

Per fer possibles aquests projectes, el Pressupost Municipal d’enguany destina a obres de transformació de l’espai públic una inversió global d’11 milions d’euros.

Sant Boi vol donar resposta mitjançant un urbanisme innovador als grans reptes del temps actual, sempre al servei de la qualitat de vida i de les necessitats de les persones.

Plaça de la República:

Un espai urbà de qualitat connectat amb l’eix comercial
Les obres de remodelació de la plaça del Mercat de la Muntanyeta (plaça de la República) han entrat a la recta final. Un cop quedin enllestides la plaça quedarà al mateix nivell i integrada amb el carrer de Lluís Pascual Roca, que presentarà un aspecte uniforme al llarg de tot el recorregut.

Les obres potenciaran i donaran continuïtat al principal eix cívic i comercial de Sant Boi, que connecta els mercats de La Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrer de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.

El projecte de remodelació prioritza guanyar espai per a les persones i potenciar l’accessibilitat de l’entorn, eliminant barreres arquitectòniques, eixamplant les voreres i reduint de tres a dos els carrils de circulació per als vehicles. Hi haurà nous bancs i papereres, enllumenat LED i més arbres.

Les obres reforçaran la qualitat de l’espai públic, afavoriran una mobilitat centrada en les persones, estimularan l’activitat comercial i configuraran un entorn més saludable, sostenible, acessible i segur. Seran un gran pas endavant en la transformació de Sant Boi.


Piscines d'estiu de La Muntanyeta

Un complex de lleure per a l’oci familiarLes noves piscines de Sant Boi han obert les portes aquest estiu. Les persones usuàries han gaudit en un mateix recinte de dues piscines i el llac, que s’ha remodelat i compta amb una zona de gespa per descansar i prendre el sol.

El Parc d’Aigües de la Muntanyeta, situat en una zona central de Sant Boi i en la principal àrea verd del nucli urbà, és un altre gran símbol de la transformació de la ciutat.

Les instal·lacions són d’última generació i s’han construit amb estàndards d’alta qualitat, sostenibilitat ambiental, eficiència energètica, innovació digital i control intel·ligent dels recursos.
Transformació de la C-245

De carretera a passeig urbà per a la mobilitat sostenibleUnes obres estan transformant la carretera comarcal C-245 en un gran passeig urbà.

Al llarg d’un recorregut de més de 13 km (entre Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels) aquest gran eix millorarà les connexions amb el nostre entorn i prioritzarà per sobre de tot una mobilitat sostenible i centrada en les persones, més tranquil·la i segura i menys contaminant.

La futura C-245 comptarà amb una via cicilista i amb un carril reservat per a una línia ràpida d’autobusos híbrids.

La nova urbanització incorporarà llums LED i arbrat i comptarà amb una estètica uniforme a tot el passeig.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades