ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/11/2021 10:22:38
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es transforma

La transformació de l’espai públic és una de les grans prioritats de l’Ajuntament de Sant Boi. Els objectius d’aquesta transformació són:

 • - Modernitzar l’entorn urbà
 • - Comptar amb un espai públic centrat en les persones
 • - Avançar cap a una mobilitat més sostenible
 • - Potenciar la salut ambiental
 • - Afavorir l’eficiència energètica
 • - Donar un nou impuls a l’activitat econòmica

Per fer possibles aquests projectes, el Pressupost Municipal d’enguany destina a obres de transformació de l’espai públic una inversió global d’11 milions d’euros.

Sant Boi vol donar resposta mitjançant un urbanisme innovador als grans reptes del temps actual, sempre al servei de la qualitat de vida i de les necessitats de les persones.

Comencen les obres de millora del carrer de Joan Martí (entre c/ Eusebi Güell i c/ Girona)

El carrer de Joan Martí és una de les artèries del barri de Marianao. Els treballs serviran per transformar-lo en una via més accessible i segura i crear un entorn que convidi a la convivència i la relació entre la ciutadania.

El projecte generarà més fluïdesa de pas i passeig per a les persones i ajudarà a enfortir els eixos comercials del barri de Marianao i, de retruc a reactivar l'activitat econòmica de la ciutat. També servirà per consolidar un passeig cívic que connectarà les zones de concentració comercial i afavorirà la socialització dels veïns i les veïnes.

Les previsions són que les obres tinguin una durada de cinc mesos, aproximadament, i es realitzaran en dues fases

 • -S'ampliaran les voreres, una de tres metres amb plataforma única i l'altra de dos metres.
 • -Es renovarà la xarxa d'enllumenat per assegurar l'estalvi energètic i la minimització de la contaminació lumínica.
 • -S'adequaran les connexions a les xarxes de subministrament general i se soterraran els serveis aeris.


S'inicien les obres de millora de carrer de Sant Pere

Àmbit del projecte: c/Sant Pere, c/Baixada de Pere Rusinyol i c/Mn. Pere Tarrés.
El carrer de Sant Pere, una de les portes d’entrada al Centre Històric, es transformarà en un carrer més accessible i més segur, el que generarà més flux de pas i de passeig de persones, enfortint la connexió de l’entorn del Puig del Castell amb el centre del nucli antic i el barri de Vinyets i Molí Vell.

Els treballs, que inclouen el carrer de la Baixada Pere Rusinyol, van des del carrer de Mn. Pere Tarrés i la plaça de Jaume Oliveras.

Les obres permetran que els carrers de Sant Pere i Baixada Pere Rusiñol es transformin en vies de plataforma única amb prioritat per a les persones.
Les zones on es permetrà l’estacionament de vehicles es concentraran en els trams que presenten major amplada, així com la ubicació dels contenidors. Al carrer de Mossèn Pere Tarrés, s’eliminaran les illetes reflectores, tot guanyant espai destinat a les persones, i es crearà una zona d’estada amb nous bancs i arbrat.

L’objectiu principal és crear un entorn més accessible, saludable i segur per a les persones, eliminar les barreres arquitectòniques, potenciar els espais destinats als vianants, pacificar el trànsit rodat i aplicar criteris de sostenibilitat.

 • · Es millora l’accessibilitat.
 • · Es renova la xarxa d’enllumenat, apostant per l’estalvi energètic i la minimització de la contaminació lumínica.
 • · Nova xarxa de reg i jardineria.
 • · Adequació de la xarxa de clavegueram.
 • · Soterrament dels serveis aeris existents.
 • · Noves papereres.
 • · Nous bancs per seure.
 • · Jardineres.
 • · Baranes de protecció
 • · Baranes a les escales i rampes d’accés a la zona d’estada.
 • · Plantació d’arbres a la nova configuració de la intersecció entre els carrers de Sant Pere i de Mn. Pere Tarrés.

S'han iniciat les obres de millora dels camins de l'Anella Verda a l'entorn fluvial i agrícola.

L'entorn de l'Anella Verda, és l'espai i el pulmó verd per a la ciutadania i el nostre municipi, un espai per l'oci saludable, l'esport i el contacte amb la natura, i on, l'activitat econòmica hi té un pes important amb l'activitat agrícola del Parc Agrari.

Aquesta intervenció millorarà la qualitat ambiental i paisatgística de l'espai fluvial com a part fonamental de la infraestructura verda-blava de metròpoli de Barcelona.
L'objectiu principal és crear camins més accessibles, amples, segurs i més ben interconnectats amb la ciutadania:

 • · Es millora dels camins d'accés al riu
 • · S'arranja el recorregut per a vianants del vial de Servei del Parc Agrari del Baix Llobregat, paral·lel a la carretera BV-2002, que s'utilitza per a activitats agrícoles.
 • · Es potencia un espai de salut per a les persones.
 • · Es potencia l'ús social mitjançant la mobilitat sostenible.

Aquestes intervencions de millora, es realitza conjuntament amb L'AMB, qui du a terme diferents actuacions al riu Llobregat, als termes de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà.

Plaça de la República:

Un espai urbà de qualitat connectat amb l’eix comercial
Les obres de remodelació de la plaça del Mercat de la Muntanyeta (plaça de la República) han entrat a la recta final. Un cop quedin enllestides la plaça quedarà al mateix nivell i integrada amb el carrer de Lluís Pascual Roca, que presentarà un aspecte uniforme al llarg de tot el recorregut.

Les obres potenciaran i donaran continuïtat al principal eix cívic i comercial de Sant Boi, que connecta els mercats de La Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrer de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.

El projecte de remodelació prioritza guanyar espai per a les persones i potenciar l’accessibilitat de l’entorn, eliminant barreres arquitectòniques, eixamplant les voreres i reduint de tres a dos els carrils de circulació per als vehicles. Hi haurà nous bancs i papereres, enllumenat LED i més arbres.

Les obres reforçaran la qualitat de l’espai públic, afavoriran una mobilitat centrada en les persones, estimularan l’activitat comercial i configuraran un entorn més saludable, sostenible, acessible i segur. Seran un gran pas endavant en la transformació de Sant Boi.


Piscines d'estiu de La Muntanyeta

Un complex de lleure per a l’oci familiarLes noves piscines de Sant Boi han obert les portes aquest estiu. Les persones usuàries han gaudit en un mateix recinte de dues piscines i el llac, que s’ha remodelat i compta amb una zona de gespa per descansar i prendre el sol.

El Parc d’Aigües de la Muntanyeta, situat en una zona central de Sant Boi i en la principal àrea verd del nucli urbà, és un altre gran símbol de la transformació de la ciutat.

Les instal·lacions són d’última generació i s’han construit amb estàndards d’alta qualitat, sostenibilitat ambiental, eficiència energètica, innovació digital i control intel·ligent dels recursos.
Transformació de la C-245

De carretera a passeig urbà per a la mobilitat sostenibleUnes obres estan transformant la carretera comarcal C-245 en un gran passeig urbà.

Al llarg d’un recorregut de més de 13 km (entre Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels) aquest gran eix millorarà les connexions amb el nostre entorn i prioritzarà per sobre de tot una mobilitat sostenible i centrada en les persones, més tranquil·la i segura i menys contaminant.

La futura C-245 comptarà amb una via cicilista i amb un carril reservat per a una línia ràpida d’autobusos híbrids.

La nova urbanització incorporarà llums LED i arbrat i comptarà amb una estètica uniforme a tot el passeig.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades