ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/07/2019 09:35:10
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Episodis ambientals de contaminació atmosfèrica

Estat actual

Estat actual


Recomanacions:

• Evitar l'exercici físic intens, especialment a l'exterior.
• Es recomana a les persones grans, nens i persones amb problemes respiratoris reduir el temps d'exposició al exterior.
• Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
• Utilitzar el transport públic.
• Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…)
• Utilitzar el cotxe compartit
• Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc)
• En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
• Regulació de la climatització de les llars: a l’estiu pujar la temperatura del termòstat de la llar i a l’hivern baixar-la.
• Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… evitant-ne purgues i arrancades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.

Informació general sobre el sistema d'avisos d'episodis de contaminació atomosfèrica:

Sant Boi de Llobregat no forma part dels municipis inclosos a la Zona de Protecció Especial de l'ambient atmosfèric (ZPE)

Tot i així, l'Ajuntament s'ha compromès a fer seguiment dels nivells de qualitat atmosfèrica, informar a la població i adoptar les mesures acordades en l'entorn metropolità de Barcelona.

També s'ha creat un protocol dinformació per a casos d'avís preventiu o episodis de contaminació atmosfèrica per nivells de diòxid de nitrògen (NO2) i partícules en suspensió (PM10)

Un episodi ambiental de contaminació atmosfèrica és una situació en què la concentració d’algun contaminant és més elevada, perquè les condicions de dispersió i ventilació són nul·les o molt baixes, o per una intrusió de pols d’origen africà.

Un avís preventiu és la fase prèvia a una possibilitat d’episodi ambiental, sense que el tal episodi s’hagi de produir necessàriament. En casos d’avisos preventius, els nivells de diòxid de nitrogen i/o partícules en suspensió són moderats, amb tendència a mantenir-se o augmentar en les hores immediates. La declaració d’episodi ambiental de contaminació és dóna quan els nivells de contaminació són alts i es preveu que aquests es mantinguin o augmentin.En el cas del NO2, el protocol defineix quatre fases: des d'una fase de seguiment atent, passant per l'avís preventiu i la fase episodi, fins arribar a la fase d'alerta o de màxima contaminació.

Avís atent Avís preventiu
Fase Episodi Fase Alerta


En el cas de les partícules PM10, el protocol defineix dues fases: l'avís preventiu i la fase episodi.

Avís atent Avís preventiuFinalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades