ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

28/06/2019 14:50:16
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat

Sant Boi se suma a la commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI. Durant tota la semana ha estat penjada la bandera que representa la identitat del col·lectiu al balcó de l'Ajuntament i el dijous, dia 27 de juny, es van realitzat activitats per visibilitzar i celebrar la diversitat familiar i convidar les famílies a donar suport a la lluita quotidiana de les persones LGTBI.

Aquest dia es commemoren els fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la comunitat LGTBI va sortir al carrer per manifestar-se i rebutjar una batuda policial al bar gai de Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus.

Va ser la primera vegada que el col·lectiu LGTBI es rebel·lava de forma contunent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia.

Milers de persones LGTB van sortir al carrer per donar suport a les persones agredides, en una manifestació solidària que va ser l’origen del naixement del Gay Liberaton Front.

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades